'Öğretmenler Fatih'e layık gençler yetiştiriyor'

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi Başkanı Mustafa Uğur, İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi Başkanı Mustafa Uğur, İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Uğur, mesajında, "1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethi ile dünya, Türk'ün imanının ve inancının bir kez daha farkına varmış, tarih çağı kapatıp yeniçağ açarak şahit olduğu olayı hafızalara unutulmayacak şekilde kazımıştır" dedi.

Kutsal fetih ile Avrupalının Osmanlı'nın hoşgörü yüzü ile de tanıştığını anlatan Uğur, mesajına şöyle devam etti: "Fetihin aynı zamanda farklı din, dil, ırktan insanların bir arada yaşamasına, huzur ve adaletin sağlanması ve uygulanmasına da örnek teşkil etiğini yaşayarak görmüştür. İstanbul'un fethi bir toprak parçasının fethinden çok öte anlamlara karşılık gelebilecek, Hıristiyan ve Müslüman toplumların inançlarını ve maneviyatlarını değişikliğe götüren bir durumun yaşanması açısından da çok önemlidir.

İstanbul'un fethi ile Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in yüzyıllar önce verdiği müjde gerçekleşirken, Fatih Sultan Mehmet ve Türk askeri Peygamberimizin övgüsüne mazhar olma vasfını bu fetih ile kazanmışlardır."

Uğur, mesajında, İstanbul'un fethi ile tarihimize altın bir sayfa yazdırıp milletimize büyük sevinç ve mutluluk yaşatan başta Fatih Sultan Mehmet Han ve tüm kahramanlarımıza minnet ve şükran duygularını sunduğunu belirtti.

Uğur, onlara layık bir geleceği yetiştirmek adına öğretmenlerimizin var gücüyle çalıştığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber