Erzurum'da başörtü ayıbı düzeltildi

Haber Giriş : 21 Haziran 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta başörtülü velilerin mezuniyet törenine alınmadığı Atatürk Üniversitesi'nde dün çok farklı bir uygulama göze çarptı. Veliler bukez törene sorunsuz girebildi.

Bahçede yapılması planlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin mezuniyet töreni, aniden bastıran yağmur nedeniyle fakülte içine alındı. Rektör Yaşar Sütbeyaz ile fakülte dekanı Uğur Güllü'nün yer almadığı törene başörtülü öğrenci velileri de katıldı.

Mezuniyet törenlerindeki başörtü yasağı ile gündeme gelen Erzurum Atatürk Üniversitesi dün farklı bir etkinliğe imza attı. 13 Haziran'daki diploma törenlerine başörtülü öğrenci velilerini almayarak kamuoyunda infiale sebep olan rektörlük, dünkü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin mezuniyet töreninde bu yanlışından döndü.

Üniversiteyi temsilen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Temurlenk'in katıldığı törene öğrenci ve velileri herhangi bir engelleme ile karşılaşmadan katıldı. Çocuklarını en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan başörtülü velilerin de tören salonuna girmesi, mezuniyet coşkusunu daha da artırdı. Ertelenen töreni 5 gün boyunca üniversitenin kapısında nöbet tutarak bekleyen Sevgi Topbaş isimli öğrenci velisinin mutluluğuna diyecek yoktu.

Topbaş, ?Sonuçta bu sevinci çocuklar ömürlerinde sadece bir kez yaşıyor. Allah herkese böyle hayırlı günler nasip etsin.? dedi. Diploma alan öğrencilerden Feyza Bingöllü de, aileleri ile birlikte bu sevinci yaşamanın anlatılamayacak kadar güzel bir duygu olduğunu belirtti. Öte yandan daha önce mezuniyet törenine katılmak isteyen başörtülü velileri provokatörlükle suçlayan Rektör Yaşar Sütbeyaz, yerel bir gazeteye konuştu. Başörtülü velilerin törene alınmamasından haberi olmadığını savunan Rektör, ?O anda aşağıda tören salonundaydım. Eğer haberim olsaydı ya da bana haber verilseydi, böyle bir şeye izin vermezdim.? dedi.

Rektör Yaşar Sütbeyaz olayın yaşandığı günlerde yaptığı açıklamada, ?Devletin emirlerini yerine getirmek, devleti güçlü kılar.? ifadeleriyle kendini savunmuştu.

ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber