İlkadım'dan Amasya'ya tarihi yolculuk

AK Parti İlkadım ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen Tarihe Yolculuk'ta Samsunlular, trenle Atatürk'ün 1919'da kullandığı yoldan Amasya'ya gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İlkadım ilçe teşkilatınca düzenlenen bir programla 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün gittiği yoldan trenle Havza'ya oradan da Amasya'ya geçildi. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in de eşiyle eşlik ettiği programda müzeler ve tarihi yerler ziyaret edildi. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, yönetim kurulu üyeleri ve eşlerin katıldığı bir programla tren yolculuğu yapılarak Havza'ya geçildi. Buradaki ziyaretlerin ardından grup yine trene binerek bu kez Amasya'ya geçti. Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya tarafından karşılanan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay döneminde yaptırılan Saraydüzü Kışla Binası ve Milli Mücadele Müzesi'ni gezdi. Müdür Ahmet Kaya, müze hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi. Heyet daha sonra şehrin tarihi ve turistik mekânları olan Şehzadeler Müzesi, Hazeranlar Konağı, Hatuniye Mahallesi, Beyazıt Külliyesi, Beyazıt El Yazma Eserleri Kütüphanesi, Beyazıt Camii, Minyatür Amasya Müzesi, Şehzadeler Gezi Yolu, Sabuncuoğlu Şerafettin Cerrahi ve Tıp Müzesi, Büyük Ağa Medresesi ve Kumacık Çay Bahçesi'ni gezdi.

Amaçlarının Atatürk'ün gittiği yolu kullanarak tarihi bir yolculuk yapmak olduğunu belirten AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, "Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yıldönümünün kutlandığı bu günlerde biz de ilçe yönetimi ve eşlerimizle böyle bir yolculuk programladık. Havza'daki Atatürk'ü anma etkinliklerine katıldıktan sonra Amasya'ya geçerek tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettik." dedi.

Düzenlenen bu tür programların önemine dikkati çeken AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise, "Katılan arkadaşlarımız tarihi adeta yaşayarak öğrendi. Araba yerine tren kullanılarak, Havza ve Amasya'ya gidildi. Oradaki Milli Mücadele Müzesi başta olmak üzere çeşitli müze ve tarihi yerler ziyaret edildi. Teşkilatımız için dolu dolu bir gün olduğuna inanıyorum. Düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber