Türk Telekom ihalesine dört konsorsiyum katılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2005 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekominikasyon A.Ş.'nin hisselerinin yüzde 55'inin özelleştirilmesi ihalesine, 4 konsorsiyum katılacak. Bu konsorsiyumlarda yer almayan, ancak daha önce ihale sürecine katılarak ön yeterlilik kriterlerini karşılayan istekliler de ihale için teklif verebilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'inin özelleştirilmesi sürecinde Ortak Girişim Grupları'nın oluşumuna ilişkin son başvuru tarihi olan 17 Haziran 2005'te ön yeterlilikleri tespit edilen 4 grubun başvuruda bulunduğu kaydedildi. Türk Telekom İhale Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 4 konsorsiyumun ihale katılmalarının onaylandığı belirtildi. Türk Telekom ihalesine katılacak Ortak Girişim Grupları şunlar:

Etisalat Ortak Girişim Grubu (Cetel-Çalık Enerji Telekominikasyon AŞ, Dubai İslamic Bank, Abu Dhabi Nationel Insurance Company, Etisalat-Emirates Telecommunications Corporation), Koç Holding Ortak Girişim Grubu (Koç Holding AŞ, The Carlyle Group LLC), Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu (Oger Telecoms LLC, Suudi Oger Ltd), Turktell Ortak Girişim Grubu (Turktell Bilişim Servisleri AŞ, Gen-Pa Telekominikasyon ve İletişim Hizmetleri A.Ş., Tekofaks Ofis ve Haberleşme Ürünleri Pazarlama A.Ş., Kurtson Maden ve Sanayi İşletmeleri A.Ş.) Öte yandan açıklamada, belirtilen konsorsiyumlarda yer almayıp, daha önce ihale sürecine katılan ve ön yeterlilik kriterlerine haiz olan isteklilerin de ihale için teklif verebilecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber