'Genç Bakış Dergisi'nin on sekizinci sayısı çıktı

Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi'nin yayın organı Genç Bakış Dergisi'nin on sekizinci sayısı çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz yıldır Niğde'nin eğitim ve kültür hayatında önemli bir yere sahip olan dergi, bu kez kapak konusu olarak 'Adalet' kavramını işledi. Geniş çaplı bir çalışmayla hazırlanan son sayıda, okullarda yürütülen 'Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi' (EDEP) kapsamındaki hak ve adalet kavramlarının önemi ve toplum hayatındaki gerekliliği üzerinde duruluyor.

Genç Bakış'ın başyazısında Okul Müdürü Hüseyin Koç, 'Adalet; hepimize' isimli yazısı ile adaletsizliğin hüküm sürdüğü toplumların yok olmaya mahkum olacağını belirtiyor. Uğur Arıbaş, 'Toplumu Yücelten Değer: Adalet' başlıklı yazısı ile hak ve adaletin ne olduğuna, insanlar tarafından nasıl algılanması gerektiğine ve toplum hayatında nasıl uygulanması gerektiğine değiniyor.

Öğrenci Mustafa Altıner'in, Peygamber Efendimiz'e (sas) yazdığı 'Ateş' adlı şiire yer veriliyor. Öğrenciler Elif Sena Aysin ve Selma Ertaş'ın araştırmasında, TIME dergisine kapak olan Türkler anlatılıyor. Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile yapılan röportaj okurlara aktarılıyor. Teknolojiyi reddeden insanlar 'Amişler'in farklı yaşantısı sunuluyor. Niğde'nin yetiştirdiği değerlerden Kore şehidi Nuri Pamir'i, Büşra Divrin ve Sinem Gündoğan anlatmış. Bu sayıda Erhan Eroğlu, Hüdavent Hatun türbesindeki figürleri ele almış. Öğrenci Hakan Tunç adalete verdiği önemi 'İçimizde Yaşamalı Önce' başlıklı yazısı ile ifade ediyor. Orta sayfa fotoğrafını Fatih Kızılkaya'nın zengin albümünden alınan Aladağlar görüntüsü oluşturuyor. Öğrenciler, adalet kavramına ilişkin düşüncelerini Ömer Şakar'ın birer cümlelik derlemesi ile ifade ediyor. Öğrenci Emine Nur Kaya'nın 'Yok Sundun' isimli şiirine yer veriliyor. Zekeriya Bolat, Türklerin geçmişten günümüze adalet kavramına bakışını sayfalara taşımış. Okulun bu yılki iki büyük projesi olan 'Veli Eğitimi Seminerleri' ve 'Kardeş Okul Kampanyası' da bu sayıda yer bulmuş. Mine Ünver, bu sayının misafir kalemi olurken veli köşesini Cihan Aydoğan yazmış. Okulun mezunlarından Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğba Çelik, bu sayıya konuk olmuş. Esin Geneci, adalet kavramının doğadaki yansımasına dikkat çekmiş. Genç Bakış'ın 18. sayısının mizah sayfalarını yine Berat Yolalan ve Yılmaz Sali hazırlamış. 'Serbest Kürsü' ve 'Okulumuzdan Haberler' bölümünde okulun ve öğrencilerin çalışmalarına yer verilmiş.

Örnek gösterilen bir çizgide yoluna devam eden Genç Bakış Dergisi, geniş okuyucu kitlesi ile birlikte konu seçimi, görsellik ve istikrarlı yayınları ile Niğde'de dergiciliğin marka isimleri arasındaki yerini koruyor. Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi'nin 9 yılda 18 sayıya ulaşan dergisi, Niğde içinde olduğu kadar dışında da büyük ilgi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber