Namaz'da öldürülen imamın katil zanlısı yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2005 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Sırakovancı Köyü Camii İmamı Nevzat Sarıtaş'ı (41), yatsı namazını kıldırdığı sırada av tüfeği ile vurarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli Yavuz K. (33) yakalandı.

Jandarmanın yaptığı operasyon sonucu köyde yakalanan ve dün gece geç saatlere kadar sorgulanan Yavuz K.'nin hırsızlık, gasp, adam kaçırma, evrakta sahtekarlık, fiili livata gibi 18 ayrı suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi.

İddiaya göre, Yavuz K.'nin imam ile arkadaşlığı ve öldürme sebebi şöyle gelişti:

İşlediği suçlardan dolayı cezaevine düşen Yavuz K., burada hükümlü olarak bulunan bir tarikatın militanlarından etkilendi. Onlardan tarikatın verdiği kitapları okuyan ve kasetlerini dinleyen Yavuz K., cezaevinden çıktıktan sonra Ordu'nun Perşembe ilçesindeki köyü'ne döndü. Yavuz K. burada cami imamı Nevzat Sarıtaş ile dost oldu. Yavuz K.'nın durumuna oldukça üzülen ve ona yardımcı olmak isteyen imam Nevzat Sarıtaş, Yavuz K.'a cezaevinde iken etkilendiği düşüncelerin yanlış ve sapkın olduğunu belirterek, kendisine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında bulunan dini kitaplardan verdi. Bu kitapları alan Yavuz K. ile cami imamı Nevzat Sarıtaş arasındaki dostluk geçtiğimiz haftalarda kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası'na kadar sürdü. Yavuz K. ve cami imamı Nevzat Sarıtaş, Perşembe İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlenen konferansa beraber gittiler. Burada İstiklal Marşı okunduğu sırada Yavuz K., ayağa kalkmadı. Cami imamı Nevzat Sarıtaş'ın kendisini uyarmasına rağmen ayağa kalkmamakta direnen Yavuz K., burada Nevzat Sarıtaş ile tartıştı. Cami imamı Nevzat Sarıtaş, bunun üzerine Yavuz K. ile arasındaki ilişkiye mesafe koydu. Bu olaydan sonra cami imamı Nevzat Sarıtaş'a karşı husumet besleyen Yavuz K., olay gecesi vefat eden babasına ait tek kırma av tüfeğini alarak köy camiisinin penceresinin arkasına saklandı. Yatsı namazının kılınması sırasında cemaatin ikinci rekata kalktığı anda tüfeği cami imamı Nevzat Sarıtaş'a yönelten Yavuz K., bir el ateş ederek öldürdü.

Jandarmadaki sorgulanması tamamlanan şüpheli Yavuz K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber