Yozgat Milli Eğitim Müdürü Kuş: Amacımız, eğitimde istenen başarıyı yakalamak

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, amaçlarının, Yozgat'ın eğitimini bir adım daha ileriye götürmek olduğunu, bunun çalışması içerisinde olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Oya Saner Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlediği basın toplantıısnda, göreve başladığı 25 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Yozgat'a atandığı günden bu yana, 'il eğitimine nasıl bir katkı sağlarız, eğitimi nasıl geliştiririz, Yozgat'a daha fazla nasıl faydalı olabiliriz' düşüncesi ve çalışması içinde olduklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, "Göreve geldiğim günden itibaren 13 ilçemizi tek tek gezerek, toplantılar yapıp sorunları yerinde görmeye ve arkadaşlarımızla birlikte çözüm üretme yollarını aradık. İlçelerimizle birlikte en ücra köydeki okulumuza ulaşmaya çalıştık. Eğitimcilik, sevgi ve fedakarlık mesleğidir. Bu yüzden tüm eğitim camiamız olarak sevgiyle ve fedakarlıkla Yozgat'a hizmet etmek istiyoruz." dedi.

Öğrencilerin, teknik bilgilerle donanırken, aynı zamanda, milli ve manevi duygularla da yetişmesini istediklerini söyleyen Kuş, "Eğitimde karşılaştırmalar yapılıyor. Karşılaştırmalar yapılırken, o bölgedeki özel okullar, kırsal kesim ve kentsel kesimde yaşayanların da değerlendirilmesi gerekmektedir. Biz eğitim kurumlarının fiziki durumunu daha iyi duruma getirmek için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde 8 yeni yatırım projemiz bulunuyor. Bunun yanında, 44 binamızda onarım çalışması yapılacak. Bu onarımların Eylül ayında okullar açılmadan tamamlanmasını istiyoruz. Ayrıca, İl Özel İdaresi ve hayırsever vatandaşlarımız Bilal Şahin Bey'in yapacağı okul projelerimiz bulunuyor." diye konuştu.

Kuş, 4+4+4 eğitim sistemine Yozgat olarak hazır olduklarını, buna sorunsuz başlamak istediklerini ifade etti. Kuş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Okullarda planlama çalışmaları şu anda sürüyor ve önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Şu anda hangi okulların ortaokul, hangilerinin ilk okul olacağı yönünde çalışmalar son aşamada. Ancak, okulların tamamını bir anda değil, ortaokul olarak belirlediğimiz okullara ilköğretim birinci sınıfların kaydı yapılmayacak, ilköğretim okulu olarak belirlediğimiz okullarına da orta öğretim kaydı yapılmayacak ve 3 yılda bu işlem tamamlanmış olacak."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı süt projesinin ilde sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Kuş, "Süt dağıtımında ilk gün 8 öğrencimizde bir sağlık sorunu yaşandı. Onun dışında bir problemimiz olmadı ve şu anda sağlıklı bir şekilde süt dağıtımı sürüyor. İkincisi ise Fatih Projesi ilimizde iki lisede uygulanıyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında il genelinde 30 okulumuz daha bu projeyi uygulayacak. Ayrıca, müdürlüğümüz bünyesinde bulunan acil onarım ekibimiz, yaz kış demeden yılın 12 ayı görev başında fedakarca çalışmaktadır. Okullarımızda ve kurumlarımızda büyük maliyetlerle yapılması gereken bakım onarım işini, bizim kendi bünyemizde acil onarım ekibimiz daha tasarruflu ve daha kısa bir sürede tamamlayabiliyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber