Dekan'dan ziraat mühendislerine iş verin çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, 25. dönem mezunlarını verdi. Fakülteden bu yıl 114 öğrenci mezun oldu.

OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, genç ziraat mühendislerinin sevincine aileleri de ortak oldu. Bitkisel Üretim Bölümü'nü birinci olarak bitiren İbrahim Magunacı'nın belgesini Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Kd. Dnz. Alb. Ragıp Varan, Hayvansal Üretim Bölümü birincisi Osman Tezer'in belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Rıfat Özener ve Tarım Teknolojileri Bölümü birincisi Hasan Çelebi'nin belgesini de Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar verdi.

Törende, 25 yıl önce fakülteden 001 numarayla mezun olan Fatma Zorbalı Tan'a 25. yıl anısına bir plaket veren OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar, "Ziraat mühendislerine iş verin" çağrısında bulundu.

Dekan Pınar, "10 milyon nüfuslu ÇEK Cumhuriyeti her yıl mezun olan 5 bin ziraat mühendisine iş verirken, 70 milyonluk Türkiyemiz'de neden mezun olan 2 bin ziraat mühendisine iş sağlanamıyor?" dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi'nin bugüne kadar 'Tarım Ordusu'na 3 bin 600 ziraat mühendisi kazandırdığını kaydeden Pınar, fakültenin Çarşamba ve Bafra Ovası başta olmak üzere potansiyeli çok yüksek olan Karadeniz Bölgesi tarımını kalkındırmak için kurulduğunu hatırlattı.

Pınar, fakültede 768 öğrencinin öğrenim gördüğüne dikkat çekerek, "Bunların 4'ü yabancı uyruklu. 125 de lisansüstü öğrencimiz var. 15 profesör, 24 doçent, 22 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 22 araştırma görevlisiyle eğitim-öğretim veriyoruz. 47 de idari personelimiz var. Bölge çiftçisine örnek olurken, döner sermaye işletmesine bağlı Araştırma Uygulama Merkezimiz'de değişik araştırmalar yürütüyoruz. Türkiye'de faal 20 ziraat fakültesi arasında önemli yerdeyiz" dedi.

Dünyada ölmez mesleklerden birinin ziraat mühendisliği olduğunu, meslekle ilgili sorunların sona ereceğine inandığını kaydeden Pınar, "AB ülkeleri ve ABD'de de bu sorunlar yaşanıyor ve çözüm arıyorlar. Son yıllarda ziraat mühendisliğinin öneminin anlaşılmış olması sevindiricidir. Türkiye bir tarım ülkesidir ve tarımla kalkınacaktır. Bu da ziraat mühendisine önem verdiği ölçüde gerçekleşecektir. Tarım ve ziraat mühendisliği yükselişe geçtiğinde Türkiye de yükselişe geçmiştir. Ülkemizin kalkınması isteniyorsa mezun olan ve olacak bütün ziraat mühendislerine iş verilmelidir. Tarımsal potansiyelimizin harekete geçmesinde ziraat mühendislerine ihtiyaç var ve bu insanların kıymetini bilinmelidir" diye konuştu.

Tören sonunda keplerini havaya fırlatan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber