Hamza Albayrak, TBMM KİT Komisyonu'ndan istifa etti

Haber Giriş : 22 Haziran 2005 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, denetimlerin kısıtlı bir zamana sıkıştırıldığını gerekçe göstererek, TBMM KİT Komisyonu üyeliğinden istifa etti.

İstifa gerekçesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albayrak, komisyondaki programların yığıldığını ve bu durumu zamanlama noktasında tasvip etmediğini söyledi.

Gazetecilerin "POAŞ'ın acele görüşülmesi nedeniyle mi istifa ettiniz?" diye sorması üzerine Albayrak, POAŞ'ın görüşülmesinin ertelendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ama Petkim görüşüldü. Hepsine itiraz ediyorum. Zamanlama noktasında itirazım var. Bunu zaten ön değerlendirmede de belirtmiştim. Öyle sıkışıklığa getirmeye gerek yok. Detaylı olarak incelemekte yarar var. Nasıl olsa 6 yıllık bir birikim var. Bu birikimi 20-30 dakikaya sığdırmak uygun değil diye düşünüyorum.

Zamanlama noktasında tasvip etmediğim uygulama nedeniyle komisyondan istifa ettim ama milletvekili olarak bütün komisyonlara, iştirak edeceğim ve aynı performansla çalışmalarımı sürdüreceğim. Biz denetçiyiz, denetlemeye devam edeceğim."

Albayrak, konuyla ilgili KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli ile görüşmediğini, sadece istifa dilekçesini gönderdiğini söyledi.

KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Albayrak'ın istifasıyla ilgili kendisine intikal eden herhangi bir şey olmadığını bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber