Başkent Enerji Hareketi'nde Pursaklar'da üç okul bayrak aldı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümü tarafından 'Başkent Enerji Hareketi' adıyla başlatılan projede dereceye giren okullara ödülleri verildi. Pursaklar'ı üç okul temsil etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında düzenlenen projeye 203 okul katıldı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan değerlendirme sonucunda 48 okulun enerjiyi yüzde 5 ila 30 arasında verimli kullandığı tespit edildi. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından düzenlenen enerji verimli okul projesine katılım sağlayan 203 okula, düzenlenen törende katılım belgeleri verildi. Ankara Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Ankara Milli Eğitim Müdür Yrd. Mehmet Tekin, Ankara MEM Ar-Ge Bölümü Şube Müdürü İlhan Koç ve çok sayıda idarecinin katıldığı proje töreninde Pursaklar'ı Özel Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu, Altınova İlköğretim Okulu ve Satı Öztürk İlköğretim Okulu temsil etti.

48 okula, puan barajını geçtikleri için Enerji Plaketi ve Enerji Verimli Okul Bayrağı verildi. Törende konuşan Ankara Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, enerjinin hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bireysel ve toplumsal hayatta enerjinin vazgeçilmez olduğunu söyledi. Kahraman, herkesin enerji verimliliği konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirterek, 2017 yılına kadar tüm binalara enerji kullanımı ile ilgili belge verileceğini ve bu belge ile vergi oranlarının belirleneceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber