Devredilecek Sağlık Meslek Liselerindeki müdürleri rahatlacak teklif

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların MEB'e devrini öngören Kanun Tasarısı'nda değişiklik yapılması için girişimlerde bulundu. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba ve CHP Grup Başkan Vekilliğini ziyaret eden Sendika Yönetim Kurulu değişiklik önerisini sundu. Buna göre devredilen okullarda Müdür ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapan personelin yine aynı kadrolarla Bakanlığa devredilmesi istendi.

?Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na Devredilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı? Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Tasarının 5. Maddesi devredilen okullarda ?okul Müdür ve Müdür Yardımcısı? olarak görev yapan personelin kadrolarının iptal edilerek Milli Eğitim Bakanlığına Öğretmen olarak atanmalarını öngörüyor. Tasarı'nın bu maddesi başta Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları olmak üzere bakanlığa devredilecek diğer okullarda aynı kadroda görev yapan personelin tepkisine neden oldu.

Tasarıyı inceleyen Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi 5. Madde'de Gerekçe ile madde metni arasında çelişki olduğunu tespit etti. Maddenin gerekçesinde Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarının aynı ünvanları koruyacakları belirtilirken madde metninde ise ünvanlı kadroların Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte sona ereceği ifade ediliyor.

Türk Sağlık-Sen 5. maddenin, mağduriyetleri ve madde metnindeki çelişkiyi ortadan kaldırmak için ?Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte 657 Sayılı DMK'nun 88. maddesine göre aynı ünvanlarla görevlendirilmiş sayılırlar. Kadro ve görev ünvanları değişmeyenler ise Bakanlığa ait aynı ünvanlı kadrolara atanmış sayılırlar? şeklinde değiştirilmesini önerdi. Önerinin gerekçesi ?İdari tecrübeye sahip olan ve emekliliğine az bir zaman kalan okul müdür ve müdür yardımcılarının öğretmen olarak atanması gerek verimlilik, gerekse idari tecrübeden yoksun kişilerin atanması ile oluşacak kargaşa bakımından doğru bir yapılanma olmayacaktır. Bunun yanında, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra müktesep hak iddiası ile açılabilecek ve kazanılması muhtemel olarak görülen davaların önü kapanmış olacaktır? şeklinde açıklandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu ziyaret eden Türk Sağlık-Sen Yönetim Kurulu değişiklik önerisini iletti. Aynı zamanda CHP Grup Başkanvekilliğini de ziyaret eden heyet değişiklik için destek istedi. Türk Sağlık-Sen maddenin değiştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci ile de temaslarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber