Sivaslı öğrenciler, Süleyman Şah Üniversitesi'ni tanıdı

İstanbul'un Anadolu yakasında 2011-2012 akademik yılıyla birlikte faaliyetlerine başlayan Süleyman Şah Üniversitesi ilk yılda yakaladığı yüzde yüz doluluk oranıyla dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu'nun genç beyinlerinin de üniversiteleriyle tanışması amacıyla yurdun farklı yörelerinde öğrencilerle bir araya gelmeye başlayan üniversite yöneticileri, bu kapsamda Sivas'a geldi. Süleyman Şah Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hikmet Tosyalı, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle söyleşiler düzenleyerek Süleyman Şah Üniversitesi'nin başarılarını ve ileriye dönük hedeflerini anlattı.

Kendisi de bir Sivaslı olan ve her vesileyle Sivas'ı ziyaret eden Tosyalı, Sivas FEM dershanelerinde düzenlenen söyleşide, geçmiş yıllarda görev yaptığı vakıf üniversitelerinde Sivaslı öğrencileri görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Hemşehricilik refleksiyle memleketimizden gelen genç arkadaşlarımıza ister istemez biraz daha yakın oluyorduk, onların problemleriyle ihtiyaçlarıyla elimizden geldiğince ilgileniyorduk. Şimdi bu görevi Süleyman Şah Üniversitesi'nde devam ettireceğiz. Sivaslı öğrenci arkadaşlarımız hem kaliteli bir yükseköğrenim kurumunda eğitim öğretim görme ayrıcalığını yaşayacak hem de bizler onlara memleketlerinden uzak olmanın dezavantajlarını hissettirmeme konusunda destek olacağız." dedi.

Tosyalı, 'Uluslararası standartlarda bilimsel çalışmaların ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü, sosyal bilimler konusunda değişik ülkelerden akademisyenleri ve öğrencileri etkileyecek bir cazibe alanı oluşturarak dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olmak' vizyonuyla yola çıktıklarını ve 1 yıl gibi kısa bir sürede bütün dikkatleri üzerlerine çektiklerini de ifade etti. "Felsefi vizyonumuz, hakikat aşkına ve araştırma ruhuna kendini adamış insanlar yetiştirmektir. Nicelikten ziyade niteliğin önemli olduğu seçkin bir eğitim sistemi kurmak temel prensibimizdir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber