Deprem deneyimli mülki idare amirleri Simav'da yatırımları inceledi

İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanı İsmail Ustaoğlu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) Deprem Daire Başkanı Dr. Murat Mutlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Kütahya İl AFAD Müdürü Vedat Ateş ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşanan deprem afetlerinde görev alan 18 mülki idare amirinden oluşan heyet üyeleri, üç yıldır sallanmaya devam eden Simav'da deprem yatırımlarını inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremin ardından ilçede TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 928 kalıcı konutlar ile 200 adet Yunus Emre Tipi Prefabrikler ve yapım çalışmaları son aşamaya gelen Hükümet Konağı, eğitim yatırımları, yıkımına yeni başlanan Eynal Kaplıcalarındaki İl Özel İdaresine ait hasarlı otel de incelemelerde bulunan heyetin basın sözcüsü Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, 50 yıllık bir maziye sahip afet yasasının günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gündüz, ?Afet yasasının günün koşullarına uygun halde değiştirilmesi ile yetkiyi elinde bulunduran yöneticiler böyle durumlarda vatandaşa hem daha çabuk ulaşabilir hem de yaralarını daha kısa sürede sarabilir? dedi.

Heyetin ilçedeki inceleme gezisinde Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'da hazır bulundu. İncelemelerinin ardından heyet üyeleri İlçeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber