Kızılay, Adana'da kan bağışında dünya rekoru kıracak

Kızılay Adana Şubesi, 25 bin kan bağışı toplayarak Hindistan'ın Mumbai şehrine ait olan dünya rekorunu kırmak istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 8 Haziran Dünya Kan Verme Günü'nde 07.00 ile 21.00 saatleri arasında vatandaşları rekor için kan vermeye çağırdı.

Saygılı, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve işadamları Niyazi Çetinkaya, Kadir Üçgül ve Nevzat Arslan'ın da katıldığı toplantı ile rekor denemesiyle ilgili bilgi verdi. Ramazan Saygılı, kampanyaya çağrının ?Kan ver hayat kurtar kahraman ol', ?Biz Adanalıyız, kan portakal meyvemiz yardım sever milletimiz' sloganlarıyla başlatıldığını kaydetti.

Kızılay Şube Başkanı Saygılı, güvenli ve düzenli kan bağışı konusunda kampanyalar düzenleyen, kamu kurum ve kuruluşları ile her kesimden insanın dikkatini bu yöne çeken Kızılay'a kan bağışlarının devam ettiğini aktardı. Tek bir organizasyonda 2 bin ünite kan bağışlayarak Türkiye'de bir rekora imza atan Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin benzer denemeler için örnek oluşturduğunu kaydeden Ramazan Saygılı, "Adana'da oluşturulacak kan merkezi ile 15 ilçede kurulacak kan bağışı noktaları sayesinde binlerce insanın kan bağışı yapması sağlanacak. Bu noktalara insanlar otobüslerle taşınacak, polis ve askerler de bağış yapmak isteyenleri merkezlere ulaştırmak için yardımcı olacak." dedi. Saygılı, Adanalı sanatçı ve yazarlarla da temas halinde olduklarını, onların da rekoru kırmak için vatandaşları kan bağışına çağıran afişlerle sesleneceğini bildirdi.

Saygılı, kampanya için hazırlanan tişörtlerden giyerek gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber