'Kamu hizmeti görevi yapan insanlar en başta tarafsız hizmet vermeli'

Karaman İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner, kamu hizmeti görevi yapan insanların en başta tarafsız olarak hizmet vermeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman'da görev yapan daire müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik Karaman Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Kamu Yönetiminde Etik Kurallar ve Etik Liderlik' seminerinde konuşan İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner, "Hukuk, yasalar içerisinde neler yapılabileceğini belirtirken, etik ise neler yapılması gerektiğini gösterir. Hukukun amacı, adaleti gerçekleştirmek, etiğin ise iyiye, doğruya ve hatta mükemmele ulaşmaktır. Hukukun kuralları dışa dönük, yazılı ve resmidir ve hukuk devlet tarafından oluşturulur." dedi.

Şahiner, kamu hizmeti görevi yapan insanların, en başta tarafsız olarak hizmet vermeleri gerektiğini belirterek, "Kamu hizmeti görevinde bulunan insanlar, Hz. Yunus Emre'nin 'Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü' anlayışını benimseyerek, kim olursa olsun kamu hizmetini tarafsız ve adalete uygun şekilde, adil bir şekilde vermesi gerekir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber