Nilüfer Belediye Başkanı ve meclis üyeleri mahkemelik oldu

Nilüfer Belediyesi Hizmet Binası'nın alışveriş merkezine dönüştürülmesiyle alakalı belediye meclis kararında imzası bulunan 35 meclis üyesinin 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nilüfer Belediyesi Hizmet Binası'nın alışveriş merkezine dönüştürülmesiyle alakalı oy birliğiyle alınan meclis kararında, imzası bulunduğu için haklarında 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve 34 meclis üyesin yargılanmasına başlandı.

Bursa 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3'er yıla kadar hapisleri istenen toplam 35 meclis üyesinden, 25'i bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Bursa Barosu ve Şehir Plancıları Odası'nın Nilüfer Belediye Meclisi'nin 2007 yılında oy birliğiyle aldığı ve Karaman Mahallesi'ndeki belediye hizmet alanının, ticaret alanına dönüştürülmesi ile alakalı meclis kararın yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı müracaat üzerine haklarında dava açılan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Yurt dışında olduğu gerekçesiyle mahkemeye mazeret bildiren Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Avukatı Şerafettin Yavuz, müvekkilinin suçsuz olduğunu ifade ederek, mahkemeye yazılı bir savunma verdi.

Suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar da savunmalarını yazılı yaptı. Sanıkların yazılı savunmalarında davayı konu olan meclis kararında imzası bulunan meclis üyelerinin hukuku bir yaptırımının olmadığına dair 2. İdare Mahkemesi'nde açılan iptal davasının sürdüğünü, idari işlemin kamu yararı gözetilerek gerçekleştirdiğini vurguladı.

Duruşma, davaya katılmayan şikayetçi Bursa Barosu ve Şehir Plancıları Odası ile 10 sanığın dinlenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber