Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bu yıl öğrenci alacak

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, mühendislik fakültesinin 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacağı müjdesini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi'nin kurumsallaşması ve asıl fonksiyonunu yerine getirebilmesi için aktif olmayan birimleri, gelecek eğitim yılında aktif hale getirmek için çalışmalar sürüyor. Bu girişimler neticesinde binası Kâhta ilçesinde bulunan Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın ardından Mühendislik Fakültesi de bu yıl öğrenci alacak. 2012-2013 eğitim öğretim yılında mühendislik fakültesi çevre mühendisliği bölümüne 40 öğrenci alınacağı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, göreve başladığı tarihten itibaren faal olmayan birimlerin öğrenci alması için girişimlerde bulunduklarını, 2006 yılında kurulan devlet konservatuvarının ardından mühendislik fakültesine de öğrenci almasını sağladıklarını belirtti. Rektör Gönüllü, üniversitenin kurumsallaşması için öncelikle tüm birimleri aktif hale getireceklerini ifade ederek; ?Konservatuvarımız aktif değildi, bu sene öğrenci alacak hale geldi. Mühendislik fakültesi de aynı şekilde, sadece adı vardı, bu durumu değiştirdik. Bu sene çevre mühendisliğine 40 öğrenci alarak aktif hale getiriyoruz. Sırada diş hekimliği fakültesi var.? dedi.

Gönüllü, çalışmaları kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi'nde eğitimlerini devam ettiren tıp fakültesi öğrencilerinin de artık Adıyaman'da eğitimlerine devam edeceklerini belirterek; sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bütün bu gelişmelerin de gösterdiği gibi Adıyaman Üniversitesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attı. Fakülteler, yüksekokullar ve diğer akademik birimlerin kâğıt üstünde var olduğu dönemi geride bıraktık. Faal olmayan diğer birimlerimizi de kısa sürede öğrenci alır hale getirmek için girişimlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber