Adana Valisi Coş: STK'ların sayısı daha da artmalı

Adana Valisi Coş: STK'ların sayısı daha da artmalı MEHMET

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Avni Coş, Çukurova Teknik Elamanlar Derneği (ÇUTED)'nin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, ÇUTED Başkanı Ahmet Küçüktüfekçi ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Vali Coş, 21. yüzyılın sivil toplum kuruluşlarının değer kazandığı bir asır olduğuna işaret etti.

Demokrasinin gelişmesi ve güçlenmesi için sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Coş, bu kurumların daha nitelikli ve insana hizmet amaçlı olması gerektiğinin altını çizdi. Bu anlamda ülke ve meslek mensuplarının sorunlarına sahip çıkan ÇUTED gibi duyarlı kuruluşların seslerinin daha gür çıkmasını tavsiye eden Vali Coş, ?Bunu başarabilmek için sivil toplum temsilcileri en ücra yerlerde teşkilatlanabilmeli. Söz konusu olan milli menfaatler, demokrasi ve çağdaşlık için bir araya gelinebiliniyorsa o zaman STK'lar kendilerinden bekleneni yerine getirir. Bu önemli değerler de her zaman yükseklerde olur.? dedi. Bazı meselelerde halen bir takım eksikliklerin bulunduğunu vurgulayan Vali Hüseyin Avni Coş, ÇUTED binasının hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni etti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise Adana'da teknik elemanların değişik sivil toplum kuruluşları çatısı altında birlikte hareket etmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Böyle oluşumların kentin yararına değişik fikirleri üretmede ciddi roller üstlendiklerine işaret eden Başkan Çelikcan, ?Ben bir inşaat mühendisi olarak, bu platformları destekliyorum. Bize düşen ne varsa, yapmaktan kıvanç duyarız.? diye konuştu.

ÇUTED'te görevli Kemal Dadaşoğlu ise derneğin 2003 yılında kurulduğunu hatırlattı. Bu güne kadar birçok başarılı proje ile ülke sınırlarını atıklarını anlatan Dadaşoğlu, bünyelerinde her branştan mimar, mühendis ve teknik elemanı barındırdıklarını söyledi. Çukurova Kalkınma Ajansı ve AB'nden hibe desteği alabilmek için projeler hazırladıklarını aktaran Kemal Dadaşoğlu, üye ve öğrencilere yönelik eğitim programları düzenlediklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber