Karayolları'nda grev kararı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Yol-İş Sendikası, Karayolları Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde çalışan işçiler adına grev kararı aldı.

Sendika'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Yol-İş Sendikası Yönetim Kurulu'nun, Karayolları Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde çalışan 17 bin 987 işçi adına dün itibarıyla grev kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, sendika ile Karayolları Genel Müdürlüğü adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile 8 Şubat 2005'ten itibaren sürdürülen işletme düzeyindeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 60 günlük yasal süre içinde anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Resmi arabuluculuk safhasında da bir anlaşma olmadığı ifade edilen açıklamada, "Bu şartlarda yönetim kurulumuz, yasal haklarımızı kullanarak grev kararı aldı" denildi.

Sendikanın, "4857 Sayılı İş Kanunu'nda yer alan işçi aleyhindeki hükümlerin, 1964 yılından bu yana uygulanan Karayolları Genel Müdürlüğü toplu sözleşmesine ve diğer toplu iş sözleşmelerine yansıtılmamasına kesinlikle karşı olduğu" vurgulanan açıklamada," Hükümet tarafından önerilen ücret zamları da gerçekleşen enflasyonu ve ekonomik büyümeyi karşılamaktan uzaktır. Sendikamız sorunların çözümü için her türlü girişimde bulunmayı sürdürecek ve yasal hakların kullanılması için gereken hazırlıkları gerçekleştirecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber