Bulutlar, Erzurum'un en başarılı belediye başkanı

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi Türkiye genelinde belediye başkanlarının 3 yıllık performanslarını belirledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırma Şirketi, ankete katılanlara, ?Genel olarak düşündüğünüzde mevcut belediye başkanınızın çalışma performansından memnun musunuz?? diye soruldu. Erzurum'da vatandaşlar, Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar'a yüzde 49.7 'evet memnunuz' diyerek birinci seçti.

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, Türkiye'de belediye başkanlarının 3 yıllık performanslarını değerlerinden bir araştırmaya imza attı. Toplam 16 büyükşehir ve ilçeleri ayrıca 15 il belediyesinde 45 bin 122 kişiyle yapılan çalışma sonunda En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları, En Başarılı İl Belediye Başkanları, En Başarılı İlçe Belediye Başkanları ve performans oranları belirlendi. Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yüz yüze yaptığı anket çalışmasında Erzurum sıralamasında Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar yüzde 49.7 ile birinci olurken, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz yüzde 47.1 ile ikinci, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut yüzde 46.6 ile üçüncü, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış 43.8 ile dördüncü, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise yüzde 43 oranıyla beşinci oldu.

İstanbul için ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül birinci oldu Erzurumda bin 585 kişiyle yüz yüze yapılan anketin Büyükşehir ayağında katılımcılara "Genel olarak düşündüğünüzde mevcut belediye başkanınızın çalışma performansından memnun musunuz?" diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 41.4′ü ?evet', yüzde 47.7′si ?hayır', yüzde 15.9′u da ?kısmen' cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber