Türk Büro-Sen hükümeti eleştirdi

Haber Giriş : 22 Haziran 2005 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin borç sarmalı içinde yok edildiğini öne sürerken, hükümetin çatırdayan AB'den yüzünü artık Türk Milleti'ne dönmesi gerektiğini söyledi.

Yokuş, Bursa Adliye Sarayı'ndaki Türk Büro-Sen işyeri temsilcisi odasının açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin AB yolundan geri dönmesi gerektiğini vurguladı. Hükümetin, AB ve ABD'nin her istediğini yaptığını ileri süren Yokuş, "Hükümet, çatırdayan AB'den yüzünü Türk milletine dönmelidir. Hükümet, istenmediğimiz yüzümüze defalarca haykırılan AB ülkelerine karşı Türk milletinin onurunu göstermelidir. Türk milleti, zillet altından kurtarılmalıdır. Türk milleti, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da AB olmadan onuruyla yaşabilir. Hükümet 'Ey milletim, birbirimizle kenetlenerek, el ele vererek genişleyelim, büyüyelim. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartalım' demeli. Böyle bir talebinize Türk Kamu-Sen olarak kucak açmaya hazırız" dedi.

Hükümetin, göreve geldiğinden bu yana aldığı 100 milyar dolar yeni borcun nerelere harcandığını Türk Milleti'nin merak ettiği ifade eden Yokuş, "Faizlerin gerilemesine, enflasyonun düşmesine rağmen dış borcun artmasına bir anlam veremiyorum. Eğer bu ülkede yüzde 9.9 büyüme var ise bu büyümenin, başta memurlar, işçiler, işsizler olmak üzere toplumun tüm kesimine yansıması gerekmez mi? Bu büyüme kime yansımıştır peki? Toplumun hangi kesimine yansımıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin yarınları da borç sarmalı içinde yok edilmektedir'' diye konuştu.

Bu arada, geçen yılki görüşmelerde toplu uzlaşma metninin hükümlerine ücretler dışında uyulmadığını da iddia eden Yokuş, memurun hükümetten kamu çalışanlarına verilen sözlerin Meclis tatile girmeden yerine getirmesi beklentisi içinde olduğunu hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber