Eylem çadırı değil çalışma çadırı

Muğla Marmaris'e bağlı Beldibi belediyesi, işçilerin hava şartlarından olumsuz etkilemeden çalışabilmeleri için seyyar çadır yaptırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarında sıcaklığın 40 dereceği aştığı ilçede yapılan ?Çalışma Çadırı? işçileri memnun etti. Dar sokaklarda daralabilen, geniş sokaklarda genişleyen çadır, işçiler çalışma yaparken onları yağmurdan özellikle de Marmaris'in kavurucu sıcaklarından koruyacak.

Çadırın açılışını yapan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, işçi sağlığı ve iş emniyetini sağlamak amacı ile çok önemli bir soruna basit bir çözüm olarak bu çadırı yaptıklarını belirtti. Bu çadırın ülkemizde bir benzerinin olmadığını ifade eden İspirli, bin lira gibi bir maliyet ile işçilerin hava şartlarından etkilenmeden çalışabilmeleri için konforlu bir çalışma ortamı sağladıklarını, bu çadırın işverenlere örnek olmasını istediğini söyledi.

Belediye İş Şube Başkanı Ender Akbay, böyle bir uygulamayı beklemediklerini, işçi sağlığı ve iş emniyeti için güzel bir uygulama olduğunu ifade etti. Akbay, ?Bizler alışkın değiliz böyle çadırlara, bizler grev çadırlarına alışkınız. Çok memnun olduk, Emekçimize verilen değerin bir göstergesi bu çadır sendika başkanı olarak beni çok memnun etti.? dedi.

Belediye çalışanlarından Tarık Demir, ?Sıcaklarda bu çadır sayesine daha verimli olacağımızı düşünüyorum, bizi düşündüğünden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz.? diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber