UEDAŞ kesintilere karşı hatları yer altına alıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney Marmara Bölgesi'nde 2,5 milyona yakın müşterisiyle elektrik dağıtım işini yürüten, son kullanıcıya enerjiyi en verimli şekilde ulaştırmak hedefi ile faaliyetlerini sürdüren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), Bursa kent merkezine yönelik yatırım projelerini tek tek devreye alıyor.

Yeni yatırım planı ile birlikte İnegöl, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İznik gibi ilçelerde hızlı bir çalışma temposuna girdiklerini ifade eden UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, şunları söyledi: ?Kent merkezi dışındaki ilçelerde bir süredir iyileştirme faaliyetlerini sürdürüyoruz. Trafoların güç artırımları ve dağıtım hatlarının iyileştirilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın hizmetlerini de önemli ölçüde hızlandırdık. Çevre ilçelerde çalışmalar şu anda rayına girmiş durumda. Özellikle kent merkezindeki iyileştirme çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda Nilüfer'e bağlı Ertuğrulkent bölgesinde enerji hatlarımızı yer altına alma çalışmaları devam ediyor. Yine Yıldırım'a bağlı Millet Mahallesi gibi önemli sorun yaşayan bölgelerde de yeni trafo tesis etme ve bazı trafoların güçlerini yükseltme çalışmaları devam ediyor. Önemli ölçüde hatlarımızı yer altına almaya çalışıyoruz. Yaz sezonu öncesinde bu bölgede de enerjiyi yer altından dağıtmaya çalışacağız.?

Bir diğer önemli yatırım bölgesinin Üçevler ? Demirciler bölgesinde olduğunu kaydeden İslamoğlu, ?Bu bölgede hatların yer altına alınması ve yeni trafo tesisi yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Hamitler ? Emek ? Bağlarbaşı ? Yunuseli hatları ile Güllük ? Ortabağlar ? Yeşil ? Emirsultan ? Yeşilyayla hatlarında da çok kısa süre içerisinde çalışmalar başlayacak. Bu bölgelerde yüklenicilere yer teslimleri yapıldı. Ayrıca bu çalışmalara ek olarak 250'den fazla noktada küçük ek tesis ihtiyaçlarını da gideriyor olacağız.? dedi.

Bursa'da enerji dağıtımında en zorlu bölgenin kentin tam merkezi olan Fomara ve Doğanbey bölgesi olduğunu belirten İslamoğlu, şöyle devam etti: ?Bölgedeki yoğun yapılaşma ve kentin ana arteri olması nedeni ile Doğanbey için kazma vurmak gerçekten çok zor ancak şu anda bölgedeki altyapı yeni yerleşimler için yetersiz kaldı. Bunun için bu bölgede de hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayıp bölgenin enerji hatlarını iyileştirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımız hali hazırda Çarşamba'daki Valilik Binası, Osmangazi Metro İstasyonu, Fomara Meydanı'nın yer aldığı bölgede devam ediyor. İnşaat süreci biraz sancılı olsa da bu çalışmaları hızla tamamlayıp vatandaşlarımıza enerjiyi sorunsuz bir şekilde dağıtmak hedefindeyiz.?

Mehmet İslamoğlu açıklamasında kazılarla ilgili önemli bir de vurgu yaptı. Vatandaşları çileden çıkartan kazıların geçmişte kaldığını ifade eden İslamoğlu, ?UEDAŞ olarak yaptırdığımız her kazıyı hızlı bir şekilde tamamlamak üzere iş ortaklarımız ile sözleşme yapıyoruz. Özellikle cadde ve sokaklarda yapılan kazılarda hemen aç ? kapa yöntemi ile çalışarak minimum mağduriyet yaratma hedefi ile çalışıyoruz. UEDAŞ olarak kazı çalışmalarını yeni anlayış ile tamamlamaya çalışıyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber