Hilvan'ın su sorununu Atatürk Barajı çözecek

30 yıldır yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşayan Hilvan ilçesi sakinleri, Atatürk Barajı'ndan getirilecek su ile rahatlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 400 projesi arasında da yer alan Hilvan ilçesine içme suyu getirilmesi ve arıtma tesisi kurulması projesi hayata geçiyor. Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilecek projenin ödenek sıkıntısını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın görüştüğü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çözdü.

Adıyaman'a gitmek üzere uçakla Şanlıurfa GAP Hava Limanı'na gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la görüşen Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan'ın içme suyu ile ilgili projesini anlatarak destek istediler. Bakan Yılmaz, projenin gerçekleştirilebilmesi için gerekli ödeneğin ek bütçeden verileceği müjdesini verdi.

Projeye göre, DSİ tarafından Hilvan Uluyazı köyündeki Atatürk Barajı Gölü'nden alınacak su, 14 kilometrelik hatla kurulacak arıtma tesisine, oradan da ilçeye verilecek. Önümüzdeki hafta yapılacak ihaleyle inşaat çalışmalarının başlayacağı proje, 7 ayda tamamlanarak ilçenin su sıkıntısını giderecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber