Uludere dosyası TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na gönderildi

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Uludere olayının soruşturma dosyasının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na gönderildiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Irak sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen bombalamada hayatını kaybeden 34 kişi ile ilgili Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından istendi. Bu istek üzerine Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosya, hazırlanan rapor şeklinde Ankara'ya gönderildi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında MİT ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan istenilen birçok dosya incelenmek üzere savcılığa gönderilmişti. En son bölgede incelemelerde bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporların yanı sıra ASELSAN'ın insansız hava aracı ?Heron' görüntülerinin de içinde bulunduğu raporlar savcılığa gönderilmiş ve Uludere dosyasına iliştirilmişti. Savcılık soruşturma dosyasındaki klasörü inceledikten sonra raporu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinden kaçakçılık yapmak üzere Kuzey Irak'a geçen vatandaşları terörist zannederek bombalamış ve olayda 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber