Ak Parti Milletvekili Yurttaş, CHP'li Öz'ün soru önergesine cevap verdi

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında tanıtım amaçlı dağıtımına başlanan kuru üzüm hakkında soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz'ü eleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında tanıtım amaçlı dağıtımına başlanan kuru üzüm hakkında soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz'ü eleştirdi. Yurttaş, Öz'ü, önce Allah'a daha sonra üzüm üreticilerine havale ettiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e THY uçaklarında tanıtım amacıyla dağıtımına başlanan Manisa Sultaniye kuru üzümü hakkında soru önergesi veren CHP Milletvekili Sakine Öz'e, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş'tan cevap geldi. Yurttaş, Öz'ün sorularını manidar bulduğunu ve bu soruların Manisa'nın tanıtımına ve üzüm üreticisinin emeklerini sekteye uğratmak için sorulan sorular olarak beyan edildiğini ifade etti. Yurttaş; CHP Milletvekili Sakine Öz'ün bu soruları soruşunun altında yatan temel gerçeğin bu projenin iptal edilmesi veya sekteye uğratılmasını sağlama olduğunu söyledi. Yurttaş, Öz hakkında yaptığı açıklamada, "Ama biz, Manisa'nın tanıtımı amacıyla başlattığımız gayretli çalışmalarımızdan asla taviz verme düşüncesinde değiliz. Böyle bir düşüncemiz olamaz. Bu soruları yönelten Milletvekili Öz'ü, önce Allah'a daha sonra üzüm üreticileri ve işletmecilerine havale ediyorum? dedi.

22 Nisan itibariyle THY'de Manisa üzümünün tanıtımı amacıyla dağıtıma başlandığını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, şöyle konuştu: ?Bu tanıtım ve projede temel amacımız üzüm üreticisinin üzümünü daha iyi tanıtarak üzümün daha da değer kazanmasını sağlamak. Ancak, geçen günler içerisinde CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz tarafından TBMM'de Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in yanıtlaması amacıyla soru önergesi verilmiş. Bu soru önergesinde Türk Hava Yollarına ikram edilecek Manisa Sultaniye üzümleri hangi işletmelerden alınacaktır? Sultaniye kuru üzümün alınacağı işletmeler hangi kıstaslara göre belirlenmiştir? Bu işletmelerde herhangi bir partide yöneticilik yapan kişiler var mıdır? Kuru üzüm alınan işletmelere kaç lira ödenmiştir? sorularını soran Öz'ün bu önergesini manidar buluyorum?

Yurttaş, AK Parti iktidarı tarafından başlatılan özellikle Alaşehir, Salihli, Sarıgöl, Manisa merkezindeki kuru üzüm üreticisinin üzümünü değerlendirme ve tanıtma amacıyla başlattıkları bu çok önemli projeden ne yazık ki sırf muhalefet yapabilme uğruna bu tür soru önergeleriyle özellikle üreticilerimizin yok yere rahatsız edildiğini söyledi.

Yurttaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "Buradan da anlaşılacağı gibi Sakine Öz ve arkadaşlarının niyeti ve beklentileri bu önemli projeye nasıl sekte vururuz veya iptal ettiririz amacından başka bir şey değil. Türk Hava Yolları kamu payı yüzde 49.12 olan ağırlıklı özel bir kurumdur. Alaşehir Ticaret Odası ile Türk Hava Yolları'nın yapmış olduğu anlaşma sonucunda 25 gramlık paketler halinde 1 milyon adet kuru üzümün sırf tanıtım amacıyla dağıtılması sağlanmaktadır."

KOSGEB'in bu projeye yöresel ürünlerin tanıtımı açısından destek verdiğini anlatan Yurttaş, sözlerini şöyle tamamladı: "KOSGEB'in şu an başkanlığını Manisalı bir hemşehrimiz olan Mustafa Kaplan yürütmektedir. Bu projenin yüzde 40'lık kısmını sırf yöresel destek vermek amacıyla KOSGEB karşılamıştır. Geri kalan kısmını Alaşehir Sanayi ve Ticaret Odası ve bölgedeki işletmeler karşılamıştır. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası bilindiği üzere siyasi bir kuruluş değildir. Bu odanın yönetiminde de herhangi bir siyasetçi bulunmamaktadır. Bu amaçla yöneltilmiş olan soru önergesinin sahibi olan milletvekilini ben önce Allah'a daha sonra Alaşehir, Salihli, Sarıgöl, Turgutlu, Manisa ve Gediz ovasındaki üzüm üreticilerine ve işletmecilerine havale ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber