Engelli çocuklar da Yaz Spor Okulları'ndan faydalanacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları'na kayıtlar başladı. Bu yıl yaz okullarından engelli çocukların da yararlanabileceği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirtti. Özhaseki, şöyle konuştu:

?Sporun özellikle çocuklar ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişmeleri üzerinde son derece olumlu etkiler yaptığı tartışılmazdır. Bu amaçla gençlerimizin eğlenirken öğrenmesi, daha sağlık bir şekilde yetişmesi için belediyemizin spor ve sosyal tesislerini çocuklar ve gençlerimizin hizmetine sunuyoruz."

Geçen yıl 18 branşta eğitim verilen Yaz Spor Okulları'nda bu yıl futbol, voleybol, basketbol, tenis, yüzme, satranç, judo, boks, jimnastik, hentbol, güreş, kicboks, teakvondo, masa tenisi, halk oyunları, halter, squash, okçuluk, badminton BESYO, Askeri Liseler ve Polis Okulları'na Yetenekli öğrencilerin amatör ve profesyonel spor kulüplerinin altyapılarına yönlendirildiği yaz kursları, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Sümer Yüzme Havuzu, Sümer Kampüs alanı, Erkilet Spor Merkezi, Belsin Yüzme Havuzu ile Talas Spor ve Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda bu yıl, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak zihinsel ve bedensel engelli öğrencilere de hizmet verilecek. Yaz Spor Okulları'na kayıt yaptırmak isteyenler, Sümer Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Talas Spor ve Sosyal Tesisleri ile Erkilet Spor Merkezi'ne başvuruda bulunabilecek.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler 337 21 97, 339 00 60, 438 00 28, 344 00 60 veya 444 2 899 numaralı telefonları arayabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber