Sabuncubeli-Bornova arasına alternatif yol

Bornova Merkez ile Erzene Mahallesi 57. Topçu Tugayı arasına yapılacak yol için hiçbir engel kalmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlandı. Resmi kurumlar arasında imzalanacak protokolden sonra başlayacak çalışmalar bittiğinde Sabuncubeli başlangıcı ile Bornova arasındaki mevcut yolun artık yeni bir alternatifi olacak. Manisa yönünden gelenler şehir trafiğine hiç girmeden önce Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne oradan da İzmir merkezine ulaşacak.

Bornova Belediyesi'nin bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Sabuncubeli çıkışı ile Bornova Merkez arasına alternatif yol projesi son aşamaya geldi. Sabuncubeli başlangıcını 57'inci Topçu Tugayı önünden Bornova Merkez'e bağlayacak yeni yol için görüşmeler tamamlandı.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, göreve geldikten sonra Erzene Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 57. Topçu Tugayı'nı çevreleyen istinat duvarının 17 metre içeri çekilmesi için resmi kurumlarla görüşmelerde bulundu. Kaymakamlık, valilik, genelkurmay başkanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, topçu tugay komutanlığı ve milli savunma bakanlığı arasında iki yıl süren yazışmalardan olumlu sonuç alındı.

Bornova Belediyesi ile topçu tugayı arasında imzalanacak protokolün ardından yol yapım çalışmalarına başlanacak. Bornova Belediyesi'nin duvarı içeri alması ile birlikte Manisa istikametinden İzmir'e gelen araçlar doğrudan Bornova merkezine ulaşabilecek. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve 57. Topçu Tugayı'na yapılacak yolun genişliği 25 metre olacak. Bu sayede araçlar trafik sorunu olmadan kolaylıkla ulaşım sağlayabilecek. Böylece Sabuncubeli başlangıcı ile Bornova merkezi arasında mevcut yola yeni bir alternatif sağlanmış olacak.

Söz konusu yolun Bornova trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını ifade eden Başkan Sındır, "Uzun yıllardır yapılmak istenen yol ile ilgili görüşmeleri tamamladık. Manisa yolu üzerindeki 57. Topçu Tugayı ile belediyemiz arasında protokolü imzaladıktan sonra yol yapım çalışmalarına başlanacak. Bu yol sayesinde Manisa yönünden gelenler şehir trafiğine girmeden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne ulaşabilecek. Manisa'ya gitmek isteyenler de merkez trafiğine girmeden kolaylıkla Erzene Mahallesi'ne çıkabilecek. Plan çalışması tamamlandı. Çalışmalara başlamak için geriye sadece 57. Topçu Tugayı ile protokol imzalamak kaldı. Bu proje tamamlanınca bölgedeki trafik büyük oranda rahatlayacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber