'Çalışmadan bir yerlere gelmeyi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz'

?Kariyer Günleri' konulu panelde konuşan Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, ?Çalışmadan gayret göstermeden bir yerlere gelmeyi düşünüyorsanız yanılıyorsunuzdur.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turhal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edilen ?Kariyer Günleri' paneli, Belediye Kültür Merkezi Salon'unda yapıldı. Panele Kaymakam Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Ali Gözen, Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, Turhal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Sezer, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Öğrencilerin bireysel kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olmak, sanayi ve hizmet sektörlerinde iş-staj imkanları ve iş yaşamlarındaki rol modeli olarak yöneticilerle etkileşimlerini sağlamak amacıyla yapılan program, katılımcılardan olumlu tepkiler aldı. Programda, öğrencilerin yıl içerisinde yapmış oldukları resim, ebru, teknik ve metal el sanatları ve model uçak sergilerinin yanı sıra, uçurtma şenliği, fener alayı yürüyüşü, müzik şöleni, pilav günü etkinliği, sanayici ve iş adamları ile söyleyşi gibi etkinlikler yer aldı.

Kaymakam Mehmet Ünlü, kariyer için şartların eskiden çok kıt ve ağır olduğunu belirterek, şimdiki neslin imkanlar bakımından daha şanslı olduğunu söyledi. İnsanın başarması ve kariyer yapması için çok çalışması gerektiğine değinen Ünlü, çalışmadan gayret göstermeden bir yerlere gelinemeyeceğinin altını çizdi. Ünlü, ?Eskiden imkan ve olanaklar oldukça kısıtlı idi. İyi bir kariyer yapmak için sadece azimli ve gayretli olmak yetmiyordu. Ailenizin maddi imkanları ve sizleri okutmaları için fedakarlık yapmaları gerekiyordu. Şimdi ise şartlar her geçen gün daha iyi ve imkanlar bol. Başarılı olmak ve kariyer yapmak için sadece çok çalışmak ve gayret göstermek gerekiyor. Çalışmadan gayret göstermeden bir yerlere gelmeyi düşünüyorsanız yanılıyorsunuzdur. Ben gönlümce gezeyim, eğleneyim, günümü gün edeyim ama bunun yanında başarılı olayım, hedeflerime ulaşayım, kariyerimde zirveye çıkıyım derseniz hatayı orada yaparsınız. Şunu sakın unutmayın. Planlı ve programlı çalışan, kendine uygun bir hedef seçerek bu uğurda çok ama çok çalışan bir kişinin başarısız olmasını düşünülemez.? dedi.

Şimdiki yarışmanın okumak ve kariyer yapmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Gözen hedefe ulaşmanın şartının ise hedefe kilitlenmek olduğunu kaydetti. Bir yerlere gelen kişilerin mutlaka çeşitli zorluklar çekerek oralara geldiğini hatırlatan Gözen, öğrencilere çok çalışma ve kariyer yapma tavsiyesinde bulundu.

Programın içerik olarak çok doyurucu olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ise panelden dolayı Endüstri Meslek Lisesi'ne teşekkür ederek, öğrencilere kariyer hayatlarında başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber