Burç Okulları, matematik olimpiyatlarından dereceyle döndü

Adana Özel Burç Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Mersin Üniversitesi'nin düzenlediği 9. Matematik Olimpiyatları'ndan derecelerle döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun 9. sınıf öğrencilerinden Melih Ünsal birinci, Muhammet Furkan Kanca ise ikinci oldu. Okul Müdürü Adem Ceylan, matematik, fizik ve kimya alanlarında bilimsel çalışmalar yaptıklarını belirterek, ?'Öğrencilerimizi bu alanlarda beşinci sınıftan itibaren yetiştirmeye başlıyoruz. Liseye geldiklerinde de bu emeklerimizin meyvelerini topluyoruz. Her iki öğrencimizi de yürekten kutluyorum.'' dedi.

Ceylan, öğrencilerinin birbirleriyle yarıştıklarını, girdikleri her yarışmadan derece ile döndüklerini aktardı. Hedeflerinin hep birinci sıra olduğunu vurgulayan Ceylan, ?Önümüzdeki yıllarda başarımızı daha yükseklere taşımak istiyoruz. Hedefimiz, Bilim Olimpiyatları Milli Takımı'na, Adana'dan da öğrenci göndermek.? diye konuştu.

Mersin'deki yarışmada Adana'yı ve okullarını en iyi şekilde temsil eden öğrenciler, Melih Ünsal ve Furkan Kanca ise sıkı bir çalışma yaptıklarını, kendilerine destek veren öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti. Öğrenciler, hedeflerinin daha büyük başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber