Aliağa Ticaret Odası, ticaret ve sanayi odası olmak istiyor

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, ticaret ve sanayi odası olma konusunda girişimleri bulunduğunu hatırlatarak, "Odamızın, ticaret ve sanayi odası olmasını sağlayarak, sanayicimize yerinde hizmet vermeyi çok isteriz.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oda olarak bu konularda önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı inşallah hızlandırarak geliştirmeye devam edeceğiz.? dedi.

Aliağa'da, bu sene ilki düzenlenen 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi'nin yankıları sürüyor. Aliağa Ticaret Odası'nın gerçekleştirdiği zirvede Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan ve Türkiye Demir Çelik Haddeciler Derneği Genel Sekreteri Erdoğan Güçlü yaptığı açıklamalarla önemli noktalara dikkat çektiler. Aliağa'da bir sanayi odası olmamasını yadırgadıklarını belirten Yayan ve Güçlü, bakanlıkça ağır sanayi bölgesi ve enerji bölgesi olarak kabul edilmiş bir bölgede sanayi odası olmamasının bölge sanayicisi için büyük eksiklik olduğunu vurguladı.

Ülkenin farklı noktalarında, 200-300 üyesi bulunan, odaya bağlı sanayi kuruluşları olmasa da birçok ticaret ve sanayi odası bulunurken, Aliağa gibi bir yerde bulunan Aliağa Ticaret Odası'nın adının Aliağa Ticaret ve Sanayi Odası olmamasının nedenini Oda Başkanı Adnan Saka'ya soran Veysel Yayan, sözlerine şöyle devam etti:

?Türkiye, dünyanın en büyük 15 çelik üreticisi arasında 34 milyon tonla 10. sırada yer alıyor. Yine bakıldığı zaman Türkiye, 2011 yılında gerçekleştirdiği yüzde 17'lik üretim artışı ile dünya ülkeleri arasında 1. sırada yer aldı. Genel istatistiklere, bölgeler itibari ile baktığımız zaman ise 2011 yılında İskenderun-Osmaniye bölgesi 16,4 milyon ton ile üretimde lider olurken İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Çanakkale ve Bilecik illeri ile Marmara Bölgesi 14,5 milyon ton ile ikinci sırada, Aliağa ise tek başına bir ilçe olarak 11,3 milyon ton ile üçüncü sırada yer aldı. Aynı zamanda, Türkiye'nin ham çelik kapasitesindeki yüzde 22 ve üretimindeki yüzde 19 oranındaki payı ile Aliağa, Türkiye'nin en büyük çelik üretim merkezleri arasında yer aldı. Görüldüğü üzere, sadece demir çelik sektöründe bile çok büyük atılımları bulunan Aliağa'da petro kimyası, rafinerisi, limanları, organize sanayi bölgesi ile çoktan ticaret ve sanayi odası ile hizmet verilmeye başlanmış olmalıydı.?

?GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ?

Aliağa Ticaret Odası olarak, zamanında ticaret ve sanayi odası olma konusunda girişimleri bulunduğunu belirten Oda Başkanı Saka, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın, kuruluşunda Manisa, Muğla, Balıkesir, Aydın, Denizli illerini bünyesinde bulundurmasından dolayı isminin Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak kurulduğunu ifade etti. Ancak zaman içerisinde diğer illerin hepsinin Ege Bölgesi Sanayi Odası bünyesinden ayrıldığını, Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu söyleyen Saka, ?En son Aydın ili de 5-6 yıl evvel Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan ayrılarak sanayi odası oldu. Bugün, bu illerde sanayiciler yerinde hizmet alabiliyorlar. O bölgelerdeki sanayiciler açısından bu durum avantajlar oluşturuyor. Biz de yine gerekli girişimlerle odamızın, ticaret ve sanayi odası olmasını sağlayarak, sanayicimize yerinde hizmet vermeyi çok isteriz ve bu durumdan mutluluk duyarız. Oda olarak bu konularda önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı inşallah hızlandırarak geliştirmeye devam edeceğiz.? diye konuştu.

Başkan Saka, zirvede, Aliağa'ya önem verdiğini hissettiren Veysel Yayan'a, Erdoğan Güçlü'ye, Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk'e, katılımcı sanayici ve iş adamlarına teşekkür ederken, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik'in de böyle önemli bir organizasyonda kendilerine destek vermesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber