Kırşehir merkezli 10 ilde kaçak akaryakıt şebekesine operasyon (2)

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından eş zamanlı yapılan operasyonda, örgüt kurmak suretiyle kaçak akaryakıt satan şebeke üyesi 38 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke genelinde 10 il, 6 ilçede yapılan ortak operasyonda, örgüt kurmak suretiyle kaçak akaryakıt satan şebeke çökertildi. 400 polisin katıldığı operasyonda yaklaşık 200 ton kaçak akaryakıt yakalandı.

Kırşehir Kaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara, Denizli, Mardin, Konya, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Batman, İstanbul, Kırşehir illeri ve Kaman, Nusaybin, Kızıltepe, Tarsus, Bismil, Lice ilçelerinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜT LİDERLERİ UÇAKLA VE ARAÇLARLA KIRŞEHİR'E GETİRİLDİ

Piyasaya kaçak akaryakıt süren organize suç örgütünün lider ve yönetici kadrosu, yakalandıkları illerden uçaklarla ve araçlarla Kırşehir'e getirildi. Yaklaşık 6 aydır takipte olan ekipler, örgütün petrollerinde gizli tanklar ve yaklaşık 200 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Şebekenin, yasal olmayan satışı gizlemek için yazar kasalara ve pompa sistemlerine müdahale ettiği tespit edildi. Mahkemelerce el konulan toplam 200 ton akaryakıtın piyasa değerinin 750 bin TL civarında olduğu ve bu sayede yaklaşık 500 bin TL'lik vergi kaybının önlendiği anlaşıldı. Şüpheli sayısının çok olmasından dolayı ifadeleri alınan 11 kişiden 9'u, tutuklanarak cezaevine kondu. Konuyla ilgili gözaltına alınan şahısların sorgusu devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber