Bulutlar: Hizmette koşacak bir duruma geldik

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, borç içinde yüzen bir kurumu hizmet üretir hale geldiklerini, 3 yıl öncesine kadar borcunu ödeyemeyen bir belediye konumundan, bugün gelir dengesi sağlanmış ve hizmette koşacak bir duruma gelen belediye olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediye hizmet binasında basınla istişare toplantısı düzenledi. Bulutlar, 3 yıllık icraat ve projelerini anlattı. Başkan Bulutlar, 3 yıllık görev süresi içerisinde belediyeyi kurumsal bir kimliğe kavuşturduklarını dile getirdi. Mali disiplin sayesinde belediyenin borç batağından kurtarıldığını anlatan Bulutlar, hizmet atağına geçtiklerini kaydetti. Kentsel dönüşüme önem verdiklerine işaret eden Orhan Bulutlar, "Harput ve Palandöken mahalleleri ile üç küme evler semtlerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Modern ve güzel bir ilçede vatandaşlarımızın sağlıklı ve sağlam konutlarda yaşamasını istiyoruz." dedi.

400 dönüm alan üzerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını TOKİ ile yürüteceklerine işaret eden Bulutlar, "Önümüzdeki 2- 3 yıl içerisinde ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlamış olacağız." diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BİR PARK VE SPOR ALANI YAPILIYOR

Yeşil alanlara önem verdiklerini ve bu nedenle 60 dönüm alanı oyun ve yeşil alan parkı olarak hizmete açtıklarını da anlatan Bulutlar, "İlçemizde yeşil alan miktarını çoğalttık. Özürlüler için özel bir park ve spor alanı yapıyoruz. Köy statüsündeki mahallerde de çocukm oyun alanları oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

2012 yılı bütçelerinin 15 milyon lira olduğunu da hatırlatan Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, bu kaynağın hepsini halka hizmet için yıl içerisinde harcayacacaklarını kaydetti.

Palandöken sınırları içinde özel bir hastanenin ek bina ruhsatıyla ilgili büyükşehir belediyesiyle farklı imar raporu verdiklerine dair yöneltilen soruyu da cevaplayan Başkan Bulutlar, hiç kimseye hukuka aykırı imar ruhsatı vermediklerine dikkat çekerek "Hukuka ve imara aykırı hiç kimseye ruhsat vermedik. Verdiğimiz ruhsatın da arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber