Olimpiyat çocukları, TİMAŞ yazarları ile buluştu

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10. Uluslarası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Türkiye'ye gelen bir grup öğrenci, TİMAŞ Yayın Grubu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cağaloğlu'ndaki merkezde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, TİMAŞ Yayın Grubu'nun yazarlarından Hekimoğlu İsmail, Sibel Eraslan, Okay Tiryakioğlu, Esra Yalazan, Ömer Sevinçgül ve Birsen Ekim Özen ile tanışıp sohbet etme imkânı buldu. TİMAŞ Yayın Grubu kurucularından Hekimoğlu İsmail öğrencilerle bir süre sohbet etti. Hekimoğlu İsmail, ?Endüstride gelişemeyen ülkeler, bilim ve teknikte de geri kalmaya mahkûmdur. Türkçe'ye öğrenmek sizin için büyük bir imkân. İleride kendi dilinizdeki kitapları Türkçe'ye, Türkçe kitapları kendi dilinize çevirebilirsiniz. Kültürler arası bir imkâna sahip oluyorsunuz. Her konuda kendinizi geliştiriniz. İslam coğrafyası tek millettir.? diye konuştu.

Sohbetin bitiminde öğrenciler, yazarlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Yazarlar, öğrencilere tarafından kitap hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber