Konukoğlu: Gaziantep iyiye gidiyor, ihracat rakamları bunun göstergesi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin ileriye gittiğini belirterek, ?Gaziantep daha da iyiye gidiyor. İstihdam, sanayide enerji tüketimi ve ihracat rakamları bunun en güzel göstergesi.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdulkadir Konukoğlu, Uluslararası Muhasebe ve Finans Sempozyumu (ISAF 2012)'nda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in başarısında, medeniyetler kavşağında yer almasının önemli bir etken olduğunu söyledi. Gaziantep'in asırlarca Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve Ermenilerin bir arada ve huzurlu yaşadığı kent olduğunu hatırlatan Konukoğlu, ?Gaziantep, bu birlikteliğin harmanlandığı ve bu sayede güzelliklerin bugüne taşındığı bir merkezdir.? diye konuştu.

Gaziantep'te yeterli tarım arazisi ve devlet yatırımının olmadığını, bürokratının yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti: ?Yüksek öğrenimini tamamlayanlar da Gaziantep'e dönerek yatırıma yönelir. İşte bu sayede Gaziantep'in ekonomik göstergeleri, Türkiye ortalamasının 2 katı düzeyinde gerçekleşiyor. Türkiye ihracatının geçen yıl yüzde 18, Gaziantep ihracatının yüzde 37 artması bunun ispatıdır. Bu yılın ilk 4 ayında ise Türkiye ihracatı yüzde 8 artarken, bu oran Gaziantep'in ihracatında yüzde 30 düzeyine erişti."

Gaziantepli sanayicinin yatırıma doymadığını vurgulayan Konukoğlu, "Beşinci organize sanayi bölgesine olan talep, ayrılan alanın en az 5 katı düzeyinde. Hedefimiz 36 milyon metrekare alan üzerinde Gaziantep-Kilis ortak organize sanayi bölgesini hayata geçirmektir. Gaziantep 2000 yılından sonra hızlı bir sanayileşme sürecini yaşadı. Komşusunun yaptığı iş yerine yeni iş alanlarına yatırım yapan Gaziantepli sanayici, başarı hikâyesi yazıyor. Gaziantepli yurt dışında da eğitim görse Gaziantep'e döner. Gaziantep'e gelen bürokrat, buradan gitmek istemez. Sanayici, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde daha çok kazanma olanağı bulunmasına rağmen Gaziantep'e yatırım yapar, yatırımlarını burada büyütür. Bu nedenle, yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olduğu bu toplantının Gaziantep'te düzenlenmesi çok önemli.?

Konukoğlu, Türkiye'yi AB'ye almayan Avrupa'da, yatırımcıların 'Türkiye'de neler yapabileceklerini tartıştıkları bir sürecin yaşandığını, bu gidişle Türkiye'nin, kendisini AB'ye almayan ülkelerle bir arada olmak istemeyeceği günlerin yaşanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber