Türkçeye sevdalı çocuklar, Kocaelililerle buluşacak

'İnsanlık El Ele' sloganıyla düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında, 25 ülkeden 75 öğrenci, Kocaelilerle buluşacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmet Paşa Stadyumu'ndaki programı, yaklaşık 20 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) Kocaeli İl Koordinatörü Mehmet Karaoğlan, Erkul Koleji Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Salih Güç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkçe Olimpiyatları'nın Kocaeli ayağı hakkında bilgi verdi. Karaoğlan, programın TÜRKÇEDER ve Erkul Koleji Mezunlar Derneği (ERKOMED)'nin organizasyonuyla gerçekleşeceğini söyledi.

Türkçe Olimpiyatları'nın her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Karaoğlan, bu yılki sloganın da ?İnsanlık El Ele ?olduğunu dile getirdi. Karaoğlan, Türkçe Olimpiyatları'nın Türkçe'nin yaşatılması, yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi için gerçekleştirilen uluslar arası bir yarışma olmakla, farklı coğrafyalar ve farklı ülkelerden çocukların bir araya gelmesi ve geleceğe ait dostlukların kurulması açısından çok büyük önem taşıdığını anlattı.

Karaoğlan, Türk okulları kurulduğu günden beri ?barış köprüleri' ve ?sevgi okulları' gibi ifadelerle tanımlandığını belirterek, ?Bu okullardan yetişen çocuklarda bu duruş karşısında vefa gösterecekler ve bu güzellikleri unutmayacaklardır.? diye konuştu.

Karaoğlan, olimpiyatların en önemli kategorilerinden olan Kültür Şöleni'nin ise bu sene 1-2-3 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştireceği bilgisini verdi. Karaoğlan, ?135 ülkenin stantları Dünya Ticaret Merkezi'nin 9, 10 ve 11. hollerinde kurulacak. Her ülkenin kültürlerinin tanıtılacağı şölene ücretsiz ve biletsiz girilecek.? Olimpiyatların Türkiye'nin 41 farklı ilinde yapılacağını dile getiren Karaoğlan, olimpiyat etkinliklerinin 14 Haziran'da Türk Telekom Arena'da yapılacak kapanış programıyla sona ereceğini aktardı.

KOCAELİ AYAĞI

Mehmet Karaoğlan, Türkçe Olimpiyatları'nın Kocaeli ayağının 11 Haziran günü saat 21.00'da İsmet Paşa Stadyumu'na yapılacağını ifade etti. Karaoğlan'ın verdiği bilgiye göre, etkinliğe 25 ülkeden 75 öğrenci katılacak. Öğrenciler, şiir, şarkı, özel beceği ve halk oyunları kategorilerinde gösteriler sunacak. Ücretsiz olarak dağıtılacak olan davetiyeler ise NT Mağazaları ve FEM Dershanesi şubelerinden temin edilebilecek. Davetsiz gelenler, stadyuma alınmayacak. Ayrıca, programın canlı olarak yayınlanması planlanıyor. Vatandaşların stadyuma rahat gidebilmesi için ulaşımın çözülmeye çalışıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber