Sağlık Bakanlığının, 2003 yılında 15 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin talebi Bakanlar Kurulundan çıktı.

Haber Giriş : 13 Eylül 2003 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığının, 2003 yılında 15 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin talebi Bakanlar Kurulundan çıktı.

Sağlık Bakanlığı, 2003 yılında 15 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamı talebini Bakanlar Kurulu'na sundu. Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karara Maliye Bakanlığı vize verirse doktor, diş hekimi ve eczacıların yerleri Ekim ayının sonunda yapılacak kura ile belirlenecek.

Ebe, hemşire ve sağlık teknisyeni gibi yardımcı sağlık personelinin yerleri ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kasım ayında açacağı sınav ile belli olacak.

Yerleri kur'a ile belirlenecek doktor, diş hekimi ve eczacının kur'ası ise Ekim ayı sonunda çekilecek. Kur'aya başvuracaklar, en az 3 tercihte bulunabilecek. Adaylar, istedikleri takdirde, kuralarını bizzat çekebilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı "Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği" 2 Eylül'de Resmî Gazete'de yayımlanmıştı.

Sözleşmeli personel alımı için yapılacak sınav ihtiyaca göre yılda bir kez açılacak. Sınav sonuçları sözleşmeli personel pozisyonlarına ilk defa atanacaklar için 2 yıl süre ile geçerli olacak. Kuraya başvuracaklar, en az 3 tercihte bulunabilecek. Adaylar, istedikleri takdirde, kuralarını bizzat çekebilecek.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber