Çelik: YÖK yine adaletli bir karar veremedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Genel Kurulu'nun ÖSS sistemiyle ilgili bugün aldığı kararı değerlendirirken "tek olumlu adım bütün lise müfredatının ÖSS kapsamına alınmış olmasıdır. Eğer bugün kamuoyunu tatmin eden, meslek liselerine bir iyileştirme getiren, gerçekten adaleti sağlayan bir karar çıksaydı, bu mesele biterdi, bu tartışmalar da biterdi" dedi.

Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr.Erdoğan Teziç'in açıklamasının "net olmadığını" belirtti. YÖK'ten yazılı kararı isteyerek bundan sonra açıklama yapacağını anlatan Çelik, katsayı ile ilgili, herhangi bir iyileşme, veya yeni düzenleme söz konusu olmadığını söyledi.

Teziç'in açıklamalarına göre, ÖSS'de yüzde 70 oranında genel yetenek sorusu, yüzde 30 oranında da lisede alınan derslerin ölçülmesi anlamına gelecek bir soru stili olacağını söyleyen Çelik, "Bu şu demektir; ÖSS'nin yüzde 30'u liseye bağımlı olacak, yüzde 70'i için öğrenciler yine dershanelere koşacaklar. Bu, liselerin ÖSS'den dolayı içine girmiş olduğu çıkmazı çözmez" dedi.

Kararda meslek liseleriyle ilgili bir şey olmamasıyla ilgili de Çelik, "Genel Kurul'a gelen öneri bu değil. Genel Kurul'daki öneri çok farklıydı, çıkan sonuç bir hayli farklı. Bir de bu kararın oy birliğiyle değil de neredeyse birbirine yakın oy çokluğuyla alınmış olması ayrıca anlamlıdır. Pazar günkü toplantıda bunu kendileriyle konuşacağız" dedi.

Çelik, YÖK'ün aldığı kararla ilgili değişiklik isteyip istemeyecekleri konusunda ise, "Şu andaki yasa yürürlükte olduğu sürece, bu yetki onların. YÖK bir karar alarak bunu bu hale getirdi, bir kararla da düzeltebilir. Herhalde ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber