ABD Dışişleri Özel Temsilcisi: Yerel yönetimlerle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Küresel ve Hükümetlerarası İlişkiler Özel Temsilcisi Reta Jo Lowis, hükümetlerin yanı sıra yerel yönetimlerle de iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lowis, ABD Adana Konsolosu Daria Darnell ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti. ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi planladıklarını ifade eden Reta Jo Lowis, hükümetler arası olduğu kadar, yerel yönetimlerle de uyumlu ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti. Lowis, bu nedenle İstanbul ve Ankara'daki temaslarından sonra Adana'ya geldiğini belirtti. Lowis, ?Türk yerel yöneticilerinin ABD ile olan ilişkilere bakış açısını merak ediyoruz. İki ülke şehirleri arasında ortaklık kurabilecek alanların neler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmayı hedefledik.? dedi.

ABD'li konuklarını Genel Sekreter Mahmut Çolak'la birlikte ağırlayan Aldırmaz, ?Bayanların başarısı erkeklerden ileride. Biz belediyemizde bayan arkadaşlarla yaptığımız işlerde daha başarılıyız. O nedenle sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz.? şeklinde konuştu. İncirlik Hava Üssü'nden dolayı Adana doğumlu çok sayıda Amerikalının bulunduğunu anlatan Aldırmaz, ?Burada doğan, burada büyüyen Amerikalılarla iç içeyiz. Aynı apartmanlarda oturduk, aynı mekanları paylaştık. Bu nedenle birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İlişkilerin geliştirilmesi için doğru yerdesiniz. Türkiye'yi tanımak için, Adana'yı tanımak gerek. Çünkü 81 vilayetten göç alan bir kent.? ifadesini kullandı.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Reta Jo Lowis'e çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber