Milli Eğitim Bakanı Çelik: Biz tüm meslek liselerinin önünü açmak istiyoruz. Sadece İmam Hatip liseleri gibi bir programımız yok.

Haber Giriş : 13 Eylül 2003 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Çelik: Biz tüm meslek liselerinin önünü açmak istiyoruz. Sadece İmam Hatip liseleri gibi bir programımız yok.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''İmam Hatip liseleri gibi bir programları bulunmadığını, her okulun önünü açmak istediklerini'' söyledi.

Hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan bazı ilköğretim okulları ve liselerin açılış, temel atma törenlerine katılmak üzere Gaziantep'e gelen Çelik, Vali Lütfullah Bilgin'i makamında ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

''İmam Hatip liselerine yönelik olarak puan artışı ve buna bağlı çeşitli çevrelerin eleştirileri''ne ilişkin soru üzerine Çelik, şunları söyledi:

''Bizim İmam Hatip liseleri gibi bir programımız yok. Tüm mesleki ve teknik eğitimi ayağa kaldırmak gibi... Bir meslek lisesinin, bir eğitim lisesinin tabiiki önünün kapanmasını istemeyiz, tabiiki her okulun önünü açalım, her eğitim kurumunun önünü açalım. Önemli olan da bu değil mi? Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin genel orta öğretim içerisinde oranı yüzde 34'tür. Gelişmiş ülkelerde yüzde 70'dir. Genel liselerde okuyan öğrencimiz yüzde 66'dır. Yüzde 34 de teknik eğitimde öğrencimiz var. Bunun, tam tersine dönüşmesi lazım. Biz, bunu yapacağız.

Öğretmen tayinleri ve ''torpil iddialarına'' ilişkin soruyu da yanıtlayan Bakan Çelik, daha önce öğretmen aday adaylarının nasıl müracaat ettiklerinin herkes tarafından çok iyi bilindiğine, Milli Eğitim müdürlükleri önünde başvuru formu almak için uzun kuyruklar oluştuğuna dikkati çekti.

Çelik, ''Bu sene ilk defa Türkiye'de parayı kaldırdık. Öğretmenliğe başvuran aday adayları, bir kuruş para ödemeyecek. Türkiye'nin 925 ilçesi, 81 vilayeti için internet ortamından müracaatlar alındı. Sıfır hatayla 40 bine yakın aday adayı başvurdu. Bunların müracaatları değerlendirildi. Basın huzurunda bilgisayar ortamında, tercihlerine ve puan üstünlüklerine göre atamaları yapıldı. Burada en ufak torpil oldu mu, kesinlikle söylüyorum, hayır.'' dedi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber