YÖK'te ?katsayı' çatlağı

Haber Giriş : 23 Haziran 2005 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün, katsayı değişikliği yaparak imam-hatiplilerin üniversitenin her alanında öğrenim görmesini kolaylaştırma girişimi, Hürriyet ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e takıldı.

Hürriyet'in ?İmam-hatipliye vize YÖK'ten' haberinin yankıları Köşk'te de ses getirdi. YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, önceki gün telefonla randevu alarak Köşk'e çıktı. MGK sonrasında gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Sezer'in, katsayı değişikliğini sorduğu bildirildi.

Köşk görüşmesinin ardından dün İstanbul'da toplanan YÖK Genel Kurulu, son derece elektrikli bir havada geçti.

Gergin başlayan Genel Kurul'da, Hürriyet'in haberine işaret edilerek, ÖSS sistem değişikliğinin gündemde niye yer almadığı sorusu yöneltildi. Değişikliğin, tek taraflı savunmayla oylanarak kabul ettirilmek istendiği suçlamaları yapıldı.

Teziç dahil 16 üye ile toplanan Genel Kurul'da, yaklaşık beş saat boyunca, ipler kopma noktasına geldi. Üyeler, 10'a 6 bölündü. Muhalefet eden 6 üye, katsayı değişikliğini engellerken, soru içeriği değişikliği ise 6 ret oyuna karşılık 10 evet oyuyla kabul edildi.

ÖSS'de, okula olan ilgiyi artırmak için lise 2 ve 3. sınıf müfredatından da soru yöneltilmesinin ?çok yanlış' olduğu savunuldu. Bu durumda, sistemin tutarlılığın bozulacağı vurgulanarak, ?sistem büyük karmaşaya gebe' uyarısında bulunuldu.

Katsayıda değişiklik olmaması, rektörlerin öfkesini dindirmedi. YÖK ve ÖSYM'nin, itibar ve güven kaybına uğradığını savunan rektörler, 29 Haziran'da Ankara'da biraraya geliyorlar. YÖK'te toplanacak Rektörler Komitesi'nin, Teziç'ten ?hesap soracağı' bildirildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber