Dini nikahlı eşini yaralayan kocaya 12,5 yıl hapis

Adana'da dini nikahlı eşi Derya H.'yi(17) bıçaklayarak yaralayan Erdi Zeytinci(22), 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinci hakkında ayrıca eşiyle 14 yaşında evlendiği için ?15 yaşından küçük çocuğa karşı zincirleme şekilde cinsel istismar'dan dava açılması için suç duyurusunda bulunuldu.

Dini nikahla 2 yıl yaşadığı eşinin kendisini terk etmesine sinirlenen Zeytinci, 2 Ocak'ta Derya H.'yi telefonla arayarak konuşmak için Merkez Park'a çağırdı. Zeytinci, eve dönmeye ikna edemediği eşini bel ve bacak bölgesinden bıçakladıktan sonra kaçtı. Vücudunda 5 bıçak yarası bulunan genç kadın, Devlet Hastanesi'ne götürülüp ameliyata alındı. Erdi Zeytinci ise tutuklandı. ?Eşini öldürmeye teşebbüs' suçundan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen Erdi Zeytinci hakkında, yargılandığı Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'inci celsede karar verildi.

Amacının eşini korkutmak olduğunu söyleyen Zeytinci, Derya ile yöresel düğün yaparak evlendiklerini söyledi. Derya H. ile kendi isteği ile birlikte olduklarını anlatan Zeytinci, ?Asker dönüşü tartıştık ve kendisi babasının evine gitti. Olay günü konuşmak için yanına gittim. Tersleyip, hakaret etti. Kendimden geçmişim." dedi. Zeytinci son sözünde ise, ?Ben kesinlikle bunu yapacak bir insan değilim. Bir anda oldu. Ben eşimin eve dönmesini istemiştim, askerden yeni gelmiştim.? diyerek kendini savundu.

Ölümden dönen Derya H. ise ilk duruşmada eşinden şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, Zeytinci'yi çocuk yaştaki eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Öldürme eyleminin teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle Zeytinci'nin cezası 12 yıl 6 ay hapse indirildi. Kararı fazla bulan Zeytinci şoke oldu.

CİNSEL İSTİSMARDAN DA DAVA AÇILACAK

Derya H.'nin "14 yaşında evlendik" sözleri üzerine sanık, sanık yakınları ve mağdur kızın yakınları hakkında ?15 yaşından küçük çocuğa karşı zincirleme şekilde cinsel istismar' suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber