Devamsız öğrenciyi veliye Avea bildirecek

Haber Giriş : 23 Haziran 2005 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy, Milli Eğitim Bakanlığı'yla yaptıkları Mobil Bilgi anlaşması ile velilerin çocuklarının devamsızlıklarını, aldığı notları cep telefonu aracılığıyla öğrenebileceklerini söyledi. Sistem Temmuz ayında devreye girecek

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı ile Mobil Bilgi anlaşması imzalayan Avea, öğrencinin sınav sonucunu artık cebe mesajla gönderecek. Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy, bir hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı'yla (MEB) dev bir anlaşma yaptıklarını belirterek, MEB'le geliştirdikleri ortak bir database sayesinde, velilerin çocuklarının devamsızlıklarını, aldığı notları cep telefonu aracılığıyla öğrenebileceklerini kaydetti. Paksoy, sistemin Temmuz ayı itibarıyla devreye gireceğini de anlattı. Bu hizmetin ücretiendirilmesinin ise 50 kuruştan daha az olacağını kaydeden Paksoy, Mobil Bilgi projesiyle, sicil notu, sınav yerleri ve sonuçları gibi bilgilere de yine vatandaşların çok kısa sürede ulaşabileceğine dikkat çekti.

İkinci yaşımıza %50 büyüyerek giriyoruz
Avea'nın birinci yaş gününü 6 milyon aboneye ulaşarak kutladıklarını söyleyen Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy, bu bir yıl içerisinde yüzde 50'nin üzerinde büyüdüklerini vurguladı. Paksoy, "Biz pazarın rengini değiştirdik. Eskiden pazarda 1-2 renk vardı, şimdi bütün renkler var. Avea'yla birlikte pazarın gidiş yönü değişti. Pazarın gittiği yön tamamen müşteri odaklı bir yön ve bu hizmeti vermekten çok mutluyuz" diye konuştu. Paksoy, Avea'nın bilinirliğinin de bir yıl içerisinde yüzde 100'e ulaştığını kaydederek, "Orta vadede ki bu en az 4-5 yıllık bir süreci ifade ediyor, Türkiye'deki pazarın yüzde 30'unu kontrol etmek, pazar payının yüzde 30'unu ele geçirmek istiyoruz. Bu yönde ilerliyoruz" dedi.

BlackBerry 2 hafta sonra satışa çıkıyor
Cahit Paksoy, Avea'nm, Research in Motion (RIM) ile pazara sunduğu, özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılan mobil e-posta ve iletişim platformu BlackBerry ile ilgili olarak 50 şirketle test yaptıklarını söyledi. Paksoy, "Piyasadaki yaklaşım çok pozitif. Bu konuda iştah çok iyi. Bu hizmetin kurumlardan aşağı doğru bir yağmur şeklinde yayılacağını düşünüyorum" dedi. Paksoy, BlackBerry hizmetiyle ilgili fiyatın Telekomünikasyon Kurumu'na bildirim yapıldıktan sonra açıklanabileceğini kaydetti.

Bizim çevre ile ne ilgimiz var
Baz istasyonları çevreyi kirletiyor gerekçesiyle cep telefonu faturasına ayda 1 YTL ekleyecek vergi düzenlemesi ile ilgili konuşan Cahit Paksoy, "Duydum, bir acayip oldum. Onun adı vergi mi? O bakanlıkla verginin ne alakası var, bizim ne alakamız var ben bir türlü bulamadım" dedi. Paksoy, "Koro halinde diğer operatörlerle bağırıyoruz. Bizim bağırmamız yetmiyor. Bunu sizden alacaklar. Biz tüketici adına bağırıyoruz. Tüketici örgütlerinin bu uygulama karşısında kıyameti koparması lazım" diye konuştu.

Ülkenin ekonomik durumuna saygı duymanın ayrı bir konu olduğunu vurgulayan Paksoy, "Ama planlı hareketten çıkılıp, herkes istediği şekilde birşeyler toplamaya çalışırsa, o zaman ticaret filan yapamazsınız, yabancı yatırımcıyı da getiremezsiniz" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber