Hükümet kadro vermezse ciddi manada öğretmen ataması yapılmayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Hükümetimizin kadro vermesi halinde Ağustos ayında ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız" dedi. Bu açıklama, yeni bir Kanun değişikliği yapılabileceği anlamına gelmektedir. Zira Bütçe Kanununda yer alan hüküm gereğince MEB'in 2012 yılında en fazla 27 bin öğretmen atayabileceğini belirtmiştik. Şubat'ta 17 bin kadrolu öğretmen ataması yapıldığı için Kanunen şuan yapılabilecek atama sayısı 10 bindir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bugün yaptığı açıklamada ''Hükümetimizin kadro vermesi halinde Ağustos ayında da yine ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız. Önümüzdeki 3-4 yıllık süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacı bütünüyle karşılanacak. Yılda 8-10 bin öğretmene ihtiyacımız olacak, daha fazla değil'' dedi.

Diğer taraftan, Bütçe Kanununda yer alan hükümden dolayı 2012 yılında MEB'e atanabilecek öğretmen sayısı 27 bindir. Bunun 17 bin adedi Şubat atamalarında kullanıldı. Dolaysıyla 10 bin civarında atama yapılabilecek kadro kaldı. Daha fazla atama yapabilmek için yeni kanun gerekmektedir.

Bu ise yeniden başa dönme anlamına gelmeketdir. 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşülürken, öğretmen atamalarının yüzde 50 sınırlamasına tabi olmaması gerektiğini belirtmiştik. Zira sadece bu nedenden dolayı yıl içinde sürekli yeni Kanun çıkarılması gerekmekte ve Meclis meşgul edilmektedir. Bu güzel önerimizi MEB, Maliye Bakanlığına anlatamadığı için, yıl içinde sürekli kadro sayısına dair kanunlar çıkarılmaktadır.

Bakan Dinçer'in bu yeni açıklaması, yeni bir Kanun çıkarılacağı anlamına gelmektedir. Umut edelim ki, Bakan Dinçer'in dediği çok ciddi sayıda alımı içeren bir kadro talebi Meclise gelsin. Ve tabii herşeyden önemlisi, 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu hazırlanırken, öğretmen atamalarının, yüzde 50 sınırlamaya tabi olmayacağı yönünde istisnai düzenleme yapılmasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber