Adapazarı'nda korkutan yangın

Adı yolsuzluklarla gündeme gelen Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifine ait olan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın ana üretim binasında çıkan yangın panik yarattı. Yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı şeker fabrikasının ana üretim bölümünün çatısında akşam saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Alevleri fark eden işçiler, itfaiyeye haber verince büyükşehir belediyesi itfaiyesi ekipleri çok sayıda itfaiye arazözü ile yangına müdahale ettiler. Yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmalarında fabrikanın işletme bölümüne ait çatıyı kaplayan alevler kontrol altına alındı. Büyük çapta maddi hasarın oluştuğu yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Fabrikanın genel müdür yardımcısı Şaban Bilgikarca yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyleyerek "Çatı kısmında elektrik kontağından tahmin ettiğimiz bir yangın çıktı. Hasar, çatı ile sınırlı. Ayrıca makine ile kullanılan malzemelerde sıkıntı yok. Yangın söndürüldü. Çatının haricinde herhangi bir hasar gözükmüyor" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye daire başkanlığı ise yangına 5 itfaiye aracı ile müdahale edildiğini, soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirterek yangının çıkış nedeni ile ilgili açıklama yapmadı.

Mali sıkıntılar yaşamaya başlayan şeker fabrikasının kredi borcundan dolayı satışı gündemdeydi. 11 Haziran tarihinde üyelerinden satış yetkisi almak için genel kurula gidecek olan fabrika, pancar alım döneminde şeker kotasının düşürülmesinden dolayı çıkmaza girmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber