Şehitler için mevlit okutuldu

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 Haziran Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında şehitler anısına mevlit programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Sinema Salonu'nda düzenlenen program, Emekli Müezzin Ali Arık'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, ?Böyle mübarek bir gecede şehitlerimizin ruhu için mevlit programı düzenleyen başta Belediye Başkanımıza ve programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kıyamete kadar her karışı şehitlerimizin kanlarıyla yıkanmış olan bu cennet vatan üzerinde yaşayan müminlere bir daha kurtuluş yaşatmasın. Bu millet Allah'ın övdüğü ve Efendimizin met ettiği Ak Şemsettin'in torunlarıdır.? dedi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise ?Kurtuluş günü bizim milli günlerimizdir. Kurtuluş Savaşı'nda gerek ülkemiz genelinde gerek ise Kozan'ımızda çok şehit verdik. O yüzden her yıl kurtuluş etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Sanatçılara harcayacağımız paralar ile çocuklarımıza tarihimizi ve şehitlerimizi anlatan kitaplar dağıtıyoruz. Kurtuluş günümüzde gençlerimizi spora teşvik etmek amacıyla çeşitli dallarda ödüllü yarışmalar düzenliyoruz. Hoşkadem Camii önünden şehitlerimizin mezarına kadar kurtuluş yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Kurtuluş bayramı programımıza tüm Kozanlı hemşerilerimi davet ediyorum.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hoşkadem Camii Müezzini Ayhan Eyvaz tarafından şehitlerin ruhuna mevlit okundu. Programa İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, Kozan Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, camii müezzinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber