Üniversiteli kadınlar, kız çocuklarını eğitecek

Şanlıurfa'da üniversite mezunu kadınlar, bir araya gelerek 'Eğitime Işık Tutan Üniversiteli Kadınlar Derneği'ni kurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da üniversite mezunu kadınlar, bir araya gelerek 'Eğitime Işık Tutan Üniversiteli Kadınlar Derneği'ni kurdu. Dernek Başkanı Işıl Subaşı, yapacakları çalışmalar ile yöredeki kız çocuklarının eğitimden mahrum kalmamalarını amaçladıklarını söyledi.

Kısa süre önce kurulan Şanlıurfa Eğitime Işık Tutan Üniversiteli Kadınlar Derneği, hizmet binasının açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Kadınların mesleki beceri kazanmasını amaçlayan kurslar düzenlemeyi ve kız çocuklarının okula gönderilmelerini hedefleyen derneğin hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törene Şanlıurfa Belediye Başkanı Bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile kadınlar katıldı.

Hizmet binasının kurdelesini keserek hizmete açan Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, kız çocuklarının eğitimi ve kadınların meslek sahibi olmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Şanlıurfa Eğitime Işık Tutan Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Işıl Subaşı ise eğitimini tamamlayarak iş hayatına atılma imkanı yakalayan kadınlar olarak şanslı olduğunu vurguladı. Subaşı, "Bizim bu derneği kurmamızdaki amaç, bizim kadar şanslı olmayan kız çocuklarımıza, kadınlarımıza yardımcı olmaktır. Biz kadınlarımıza iş imkanı sağlayacağız, kız çocuklarımızın eğitimlerine vereceğimiz burslar ile katkıda bulunacağız. Çünkü bir kadını olumlu yönde geliştirmek çocuklarını olumlu yönde geliştirmek demektir. Çocukları geliştirmek ise ilerici, gelişmiş bir topluma sahip olmak demektir" diye konuştu.

Subaşı, yeni kurulan derneğin şu anda üniversite eğitimi alan 5 kız öğrenciye burs sağladığını ve bu sayının artırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Subaşı, kadınların taleplerini de kırsal kesimlerde düzenleyecekleri anket sonuçlarına göre belirleyeceklerini ve bu doğrultuda projeler üreteceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber