SSK'lı olunca yeşil kart'ını geri verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de 45 yaşındaki işsiz Cemal Ateş, özel sektörde SSK'lı olarak işe başlamasının ardından daha önce aldığı Yeşil Kart'ını Mardin Valiliği'ne iade etti.

Mardin Valiliği'ne gelen üç çocuk babası Cemal Ateş, burada Yeşil Kartlar'dan sorumlu Vali yardımcısı Ali Candan'ı ziyaret ederek, Yeşil Kart'ı kendisine teslim etti. Yeşil Kart'ı teslim alan Vali Yardımcısı Ali Candan, ilk defa böyle bir örnek vatandaşla karşı karışa kaldığını belirterek, bu örnek davranıştan dolayı duygulandığını söyledi. Candan, "Türkiye'nin böyle insanlara ihtiyacı vardır. Başkasının hakkını yememek lazım. Örnek vatandaş Cemal Ateş özel sektörde SSK'lı işe girince elindeki yeşil kartları bize getirerek teslim etti. Örnek bir davranışta bulundu. Bugün Türkiye'de ve özellikle Mardin'de Yeşil Kart'ı hak etmeden alan binlerce insan var. Fakir ve muhtaç insanların hakkını yememek gerekir. Cemal Ateş insanlık vazifesini yerine getirerek, devlete ve vatandaşlara olan görevini yerine getirdi. Kendisini kutluyorum. Bu davranış diğer insanlara da örnek olmasını diliyorum" dedi.

Cemal Ateş ise, "Ben sadece vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Daha önce işsizdim. Yeşil Kart çıkardım ama şimdi SSK'lı işe girdim. Yeşil Kart'a ihtiyacım kalmadı. Allah devletimizden razı olsun. Şimdi de tekrar devlete iade ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber