Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'nın önemli sağlık yatırımlarının hizmetinin arifesinde olduğunu belirten Bakan Çelik, "İki yıl içinde yaptığımız ve yapımına devam ettiğimiz yatırımlar ile Şanlıurfa 15 yıl sağlık alanında sorun yaşamayacak.? dedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde atıl durumda bekleyen depolar, refakatçiler için misafirhaneye çevrildi. Bayan ve erkekler için ayrı ayrı hazırlanan misafirhaneler otel odalarını aratmıyor. Misafirhanelerin açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptı.

Şanlıurfa'nın önemli sağlık yatırımlarının hizmetinin arifesinde olduğunu belirten Bakan Çelik, "İki yıl içinde yaptığımız ve yapımına devam ettiğimiz yatırımlar ile Şanlıurfa 15 yıl sağlık alanında sorun yaşamayacak.? dedi

Daha Balıklıgöl Devlet Hastanesi misafirhanesinin açılışını gerçekleştiren Bakan Çelik, hastane hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hastane içerisinde odaları gezerek hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bakan Çelik, hastane çıkışında da vatandaşların şikâyetlerini dinledi.

Şanlıurfa'da sağlık alanında birçok yatırımın sürdüğünü aktaran Çelik, ?Önemli hizmetlerin arefesindeyiz. Bildiğiniz gibi bin 700 yataklı şehir hastanesi işlemleri tamamlandı. Şimdi Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı bekleniyor, ihalesi yakında yapılacak. Arkasından Eyyübiye'de yapılacak hastane TOKİ'ye gönderildi. O da ihale aşamasında Ceylanpınar ve Birecik'teki hastaneler bu şekilde, Akçakale'de temel attık, inşaatı devam ediyor. İki yıl içinde mevcut hastanelere ciddi katkı olacak. Şanlıurfa, sağlık alanında 15 yıl sorun yaşamayacağı bir sürece girmiş olacak.? diye konuştu.

BAKAN ÇELİK, THY'DE YAŞANAN SÜREÇ VE MEMUR ZAMLARINI DA DEĞERLENDİRDİ

Misafirhane ve 7 odanın açılını yaptıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, memurlara verilen zam teklifini değerlendirdi. Çelik, memur 4+4 zammının sadece Türkiye değil dünya koşullarına göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Hava Yolları (THY)'nda yaşanan sürecin toplu sözleşme süreci olmadığını, yönetim ile sendika arasında öteden beri yaşanan bir sıkıntı olduğunu söyledi. Çelik, ?Bu tür sorunlar masada çözülmeli toplumun huzuru, ulaşımı engellenmemeli.'' şeklinde konuştu.

Ardından 2012 asfaltlama sezonu açılışına geçen Bakan Çelik, sezonu kurban keserek başlattı. Asfaltlanacak yollar hakkında bilgi veren Çelik, şöyle devam etti: ?Bu sene bin 500 kilometre yol yapmayı hedefliyoruz. Şanlıurfa'da bütün alanları ile hızlı bir değişim devam ediyor. Urfa, her yıl bir önceki yıldan daha iyi olacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber