Türk zekâ oyunu olan 'Mangala' tanıtıldı

Denizli Belediyesi ve Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi'nin birlikte düzenlediği etkinlikle eski bir Türk zekâ oyunu olan ?Mangala' tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun öğretmen ve öğrencileri Çınar Meydanı'na gelerek isteyen vatandaşlara ?Mangala' öğretti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte oyunu öğrenmek isteyenler, öğrencilerinin rakipleri oldu.

Mangala'nın öğrenilmesi hedeflenen etkinlikte okul öğretmenlerinden Sibel Toka ve İsmail Altun, oyun hakkında bilgi verdi. Toka, ?Eski bir Türk oyunu ?Mangala'yı gündeme getirdik. Çocuklar internet ortamından uzaklaşıp oyun oynasınlar sosyalleşsinler diye düşündük. Bu oyun her yerde oynanabilir. 6 tabak ve 48 fasulye tanesiyle bile oynanacak bir oyundur.? dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, belediyenin eski Türk oyunlarını yeniden canlandırıp nesiller boyu oynanmasına aracılık ettiğini vurguladı. Zolan, ?Bu kapsamda Türkiye'de ilk ve tek Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'ni yaptık. Yakında Geleneksel Türk Spor Oyunları Festivali'ni de düzenleyeceğiz. ?Mangala' oyununun da ilimizde benimsenmesi için okulumuza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber